Večer sevdaha i crnogorske pjesme u pulskom INK-u

Nastupit će zborovi Montenegro
Nastupit će zborovi Montenegro

Pozivamo sve građane Pule i Istre na večer bosanskog sevdaha i crnogorske narodne pjesme koja će se održat u subotu, s početkom u 18 sati, u pulskom Istarskom narodnom kazalištu, pozvali su organizatori Senad Pršić, predsjednik Nacionalne zajednice Bošnjaka Istre, Rade Batričević, predsjednik Zajednice Crnogoraca Grada Pule te Dušan Roganović, predsjednik Zajednice Crnogoraca i prijatelja Crne Gore Istarske županije.

Kako je naveo Pršić ideja ovog zajedničkog koncerta, koji će održati poznati mješoviti zborovi iz Zagreba "Bulbuli" i "Monte Negro" pod ravnanjem Ismeta Kurtovića, jest suradnja manjina koje žive i djeluju na području Županije ali i predstavljanje djelića crnogorske i bošnjačke kulture sugrađanima.

Prije koncerta održat će se prigodan kulturno-umjetnički program u kojem će nastupiti mlade snage - recitator Srđan Kušljić, Denis Alićajić na harmonici i Elma Muratagić na fruli te folklorna sekcija Nacionalne zajednice Bošnjaka Istre "Merak" iz Raše. Nakon koncerta za sve je predviđen domjenak s nacionalnim jelima ove dvije nacionalna manjine.

- Ulaz na koncert je besplatan pa pozivamo ne samo pripadnike nacionalnih manjina nego sve građane Pule i Istre da dođu, zabave se, poslušaju pjesme koje su dio naše tradicije i kulture, naveo je Pršić.

Batričević je naveo kako je njihova želja da sugrađanima predstave dio svoje kulturne baštine te kako će se suradnja između ove dvije nacionalne zajednice razvijati i na drugim poljima. Stoga je pozvao i druge nacionalne manjine Grada Pule da se uključe u daljnje zajedničke projekte. S tim se složio i Roganović riječima da je njihov cilj uspostaviti suradnju sa svim nacionalnim manjinama koje žive i djeluju na području Istarske županije. (B. PETROVIĆ )


Podijeli: Facebook Twiter