Vecer puna vratolomija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prolaznici su stali, djeca su širom otvorila oci, svi su bili preplavljeni adrenalinom kojeg su treceg dana Street Art festivala, ispred Gradske palace širili break danceri iz porecke udruge mladih USB. Preznojeni, ali s osmjehom na licu, još jednom su ocarali svojim energicnim vratolomijama.

Na Trgu slobode moglo se pak opet vidjeti Le Grand Peep Show, koji je i dan ranije plijenio pažnju prolaznika simbolicnom igrom dvoje likova koji u uskim crnim kostimima docaravaju kompleksnu prirodu muško-ženskih odnosa. Premda je netom prije predstave ulica bila prazna, peep-show kanadske skupine Corpus je vrlo brzo okupio mnoštvo znatiželjne djece i odraslih koji su sa zanimanjem promatrali intrigantnu i komicnu predstavu.

Plesno-borilacku vještinu capoeiru predstavila je hrvatska skupina Capoeira Amazonas. Koreografijom nazvanom «Prica o Capoeiri» akrobatskim pokretima i tjelesnim egzibicijama izvodaci su publici docarali nastanak afro-brazilske capoeire, koja je u pocetku bila prvenstveno borilacka vještina, da bi potom bila dopunjena plesnim elementima. Danas ima uglavnom plesni karakter.


Podijeli: Facebook Twiter