Vecer prvoligaških stopera

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Šestog dana malonogometnog turnira "Moja ulica, moja ekipa 2011 - Suzuki Motortech" pred gledateljima u Domu sportova "Mate Parlov" u srijedu su prodefilirali bivši i sadašnji prvoligaški stoperi pulskih klubova, Valter Androšic i Luka Maric. Obojicu cemo gledati i u drugom kolu, kao i rijecke studente iz Pazina koje predvode tri brata Mališa.

Otvaranje veceri pred startnih stotinjak gledatelja pripalo je igracima Istarskog kluba Rijeka koji su suvereno svladali mlade suparnike Grupe nikad skupa sa 7:1. Sve je bilo riješeno vec nakon šest minuta, kad su studenti poveli cak s 3:0, s tim da lopta gotovo da i nije izašla s polovice Grupe. Nakon toga su studenti spustili ritam i mirno susret priveli kraju.

- Mi smo rijecki studenti iz Pazina i okolice, uglavnom studiramo strojarstvo i gradevinu. Svi smo u klubovima trenirali do juniora i potom - klasika. Odlaskom na fakultet prestali smo igrati, pa sad igramo rekreativno - rekao je Luka Mališa, jedan od trojice brace u ekipi uz dvostrukog strijelca Lina i Josipa, dodavši kako ce ih u susretu drugoga kola s klupe voditi menadžerica.

U drugom susretu, sad vec igranom pred gotovo 200 gledatelja, sastali su se Rovinjci za koje igra i bivši stoper prvoligaške Istre Valter Androšic i nova ekipa na ulici, Beck's Sperience. Nakon izjednacenih deset minuta postigli su Rovinjci dva gola u dvije minute, a kad je pocetkom drugog poluvremena Nikola Tomišic svojim drugim golom povisio na 3:0, izgledalo je da je pobjednik odlucen. Medutim, Hajrula je ignorirajuci primjedbe suigraca odmah "potegnuo" s centra, a lopta je na opce iznenadenje rovinjskom golmanu Debeljuhu izmigoljila u mrežu za 3:1. Ovoga se puta drskost isplatila. No, treci gol Nikole Tomišica u 21. minuti oznacio je i definitivnu rovinjsku pobjedu koja je do kraja narasla na 6:1, s tim da su propustili i nekoliko zicera.

- Dobro je bilo za pocetak, nadam se da cemo daleko dogurati, ovo su sve bivši igraci Rovinja i Mladosti iz Rovinjskog Sela - pojasnio je Androšic, uvijek rado viden gost u Puli.

Rekordno brzi gol, postignut od strane Šafradina nakon tek 15 sekundi, doveo je Santos u vodstvo protiv Tone Peruška u trecem susretu veceri. Santos, u cijim redovima igra i Kanfanarac Luka Maric, stoper Istre 1961, nije uspijevao iducih deset minuta novim golom "ubiti susret" i to je davalo dodatnu snagu više nego solidnoj ekipi Tone Peruška. Kad je bilo najteže, isplivao je najpoznatiji. Luka Maric je u 13. minuti poentirao za 2:0, pokazavši da nije samo klasican stoper. Potom je do poluvremena na 3:0 povisio Imširevic i pobjednik je bio odlucen. (Roberto CAR)

 


Podijeli: Facebook Twiter