Večer poezije: Ljubavni stihovi u dobrom raspoloženju

(Manuel ANGELINI)
(Manuel ANGELINI)

Večeri ljubavne poezije u povodu Valentinova održane su za pulske srednjoškolce u srijedu i četvrtak navečer u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula. U režiji pulskog kazališta Dr Inat i Snježane Akrap Sušac, a uz mentorstvo legendarnog Branka Sušca, uz jednostavnu, ali efektnu scenografiju, a sve obogaćeno glumačkim vještinama, najpoznatije ljubavne stihove kazivali su Gordana Trajković, Davorka Smoljanić, Sabina Aličić, Vlado Butković, Sead Gavranović i Tina Širec Džodan.

Nije to bilo puko kazivanje poezije, bio je to svojevrsni performans, nadahnut i emotivan, što se iznimno dopalo prisutnoj publici koja je toplim pljeskom nagradila trud mladih, vrijednih recitatora.

Na repertoaru su bili stihovi koji se nalaze u antologijama najljepših ljubavnih pjesama svih vremena, autora koji su djelovali na raznim zemljopisnim dužinama u isto tako raznim epohama svjetske književnosti, od Ahmatove, Jesenjina, Nerude, E. A. Poea, V. Parun,  F. G. Lorce, E. Kiševića i drugih.

Bila je to večer puna pozitivnih emocija, dobrih vibracija i ljubavi, što je mlada publika izvrsno prihvatila.

Da sve protekne u najboljem redu, pobrinuli su se ton majstor Marko Jovanović, dok je za rasvjetu bio zadužen Marko Bolković.

"U spoju stihova o ljubavi i glazbe uspijevamo otići, makar na trenutak, u neke ljepše svjetove, svjetove u kojima nas netko voli, nekome smo važni i ponovno oživljavamo najsretnije i najtužnije trenutke života kroz ljepotu zvanu Umjetnost“, kazala je Snježana Akrap- Sušac koja se posebno zahvalila Anti Petroviću, učeniku 9. razreda iz Kotora, polazniku hrvatske nastave, koji je autor plakata, kao i njegovoj mentorici - prof. Ani Šarčević. (Vanesa BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter