Vecer poezije literarne udruge Cvitak

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na maloj placi iza velebnog zvonila u Vodnjanu sinoc je održana vecer poezije "Dok cvitak zrije, poslušajte šapat zvona" u organizaciji literarne udruge Cvitak, a u sklopu Vodnjanskog kulturnog ljeta. Aktivne pjesnikinje, clanice udruge Cvitak predvodila je Rita Brgic Stokic koja je u kratkim crtama opisala dosadašnje uspjehe udruge. Napomenula je da su iza njih vec dvije zajednicke zbirke poezije, da je u pripremi i treca te je pohvalila clanice udruge koje su objavile i samostalne zbirke.

Vecer poezije pocela je glazbom za koju se pobrinuo Erik Balija. Nakon glazbenog uvoda pjesnikinje su citale svaka po dvije pjesme, a pridružio im se jedini drugi muškarac na bini, gost Drago Draguzet. On je publiku opcinio svojim kazivanjem stihova, a jednu je pjesmu recitirao i znakovnim jezikom, dok se za "simultani prijevod" pobrinula Brgic Stokic.

Publika je iskrenim aplauzima bodrila i osam pjesnikinja koje su te veceri kazivale svoje "verše". Tematski raspon pjesama bio je velik, no brojcano su prednjacile one ruralne tematike, zatim pjesme o dragim roditeljima, mjestima, starim kucama i predmetima.

Nostalgicne pjesme o vremenima koja su prošla, ljudima kojih više nema, ljubavima koje su gotove i sjecanjima na vesele trenutke kao i one tužne nisu publiku ostavile ravnodušnom, a nerijetko se osim aplauza mogao cuti i povik: "Bravo!".

Na veceri poezije literarne udruge Cvitak publika je mogla prelistati i dosad izdane knjige kao i keramicku zbirka udruge, rad Roberte Weissman Nagy koja sadrži 29 ploca bijele glazirane gline s graficki utisnutim tekstom. (B. VINCEK)


Podijeli: Facebook Twiter