Večer mladih glazbenih talenata

Leticija Ulika Roce
Leticija Ulika Roce

Iznimno je brojna publika prisustvovala u četvrtak navečer božićno-novogodišnjem koncertu Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula.

Vrijedni učenici i njihovi mentori pokazali su nazočnima svoj napredak, neki su se predstavili i prvi put na velikom koncertu, a svi su za svoj trud, rad i marljivo vježbanje zaslužili ovacije.

Od višestruko nagrađivanih pijanista Ljube i Tijane Stakić koji su se predstavili odnjegovanim i izvrsno uvježbanim nastupom, do isto tako nadarenog i kvalitetnog pijanista Luke Buršića, ili pak violinistice Leticije Ulike Roce, uvijek vrlo nadahnute, još jedne nadarene violinistice Lucie Lyon pa sve do najmlađih, vrlo simpatičnih koji su pokazali silan trud - predstavljen je šaroliki glazbeni opus u izvedbi glazbenih zvjezdica i već pravih zvijezda.

Nastup je počeo recitacijom Filipa Rabara i Ujevićeve "Pobratimstvo lica u svemiru", a nastavljen je prigodnom blagdanskom "Tiha noć" koji su odsvirali simpatični duo violinistica Lucija Strenja i njezin brat gitarist Gabrijel.

Slatki su bili polaznici glazbenog vrtića u blagdanskom ozračju, a uvježbanost i usklađenost pokazao je i zbor Srednje glazbene škole pod vodstvom Maurizie Brajković te Puhački orkestar predvođen Denisom Goldinom.

Niz mladih glazbenika nastavljen je uz klaviristicu Silviu Licul, potom su nastupili Vice Kunjašić (rog), Ariana Orlić (klarinet), Armin Kadrić (gitara), Ivan Šarić (harmonika), Antonio Roce (truba) i Klara Rosanda (flauta), a ukoliko nastave marljivo vježbati kao i do sada, zasigurno ćemo još čuti o njihovim uspjesima.

Harmonikašica Adriana Miletić pokazala je da je iz nastupa u nastup sve bolja, a trio Patricia Žudetić, Vilma Grazia Žmak (pjevačice) i klaviristica Dorotea Cakić izvele su usklađeno Purcellov "My dearest, my fairest".

Nakon njih uslijedile su sestre Popović, violončelistica Anna Vanessa i pijanistica Monica Isabelle u vrlo dobrom nastupu, a kraj koncerta bio je u znaku gitarista Tina Glavočevića, violinistice Maje Benevrkić, saksofonista Bruna Martinovića, violinistice Romine Damijanić te Andrije Bošnjakovića s paradnim bubnjem. Ti su mladi glazbenici već poznati nešto široj publici zbog svojih nastupa i priznanja i predstavili su se vrlo korektno odrađenim nastupom.

Kraj je bio u znaku simfonijskog orkestra te zbora osnovne i srednje glazbene škole i dirigenta Milana Grbića uz skladbu "I saw mommy kissing Santa Claus". (V. BEGIĆ; Snimio M. ANGELINI)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter