Večer kvalitetnog muziciranja

Nataša Dragun i Samanta Stell (N. LAZAREVIĆ)
Nataša Dragun i Samanta Stell (N. LAZAREVIĆ)

Profesionalni akademski glazbenici te priznati glazbeni pedagozi okupljeni u pulskom ogranku Hrvatskog društva glazbenih umjetnika priredili su u Zajednici Talijana prigodni božićni koncert.

Prva je nastupila pijanistica Elda Krajcar Percan koja je strastveno i energično odsvirala Ziehrerovu "Auf hoher see". Dvije flautistice koje učestalo nastupaju zajedno i koje su već godinama prepoznatljiv duo - Nataša Dragun i Samanta Stell izvele su pak Papandopulovu "Suitu za dvije flaute", gdje su pokazale uigrani i skladan nastup.

Nakon njih je pijanist Vladimir Mlinarić odsvirao Prokofjevljev "Visions fugitives op. 22" (izbor), odnosno stavke Lentamente, Andante, Animato, Con eleganza, Pittoresco, Ridicolosamente i Feroce. Ovaj je renomirani pijanist pokazao predan, odnjegovani i tehnički vrlo precizan nastup.

"Variacoes sobre un tema do Rio grande" djelo je N. Rosaura koje je odsvirao Vedran Vojnić (marimba), pokazavši svu čar ovoga instrumenta, te njegovu lirsku ljupkost i mističnost u pojedinim intervalima.

Pijanistice Aleksandra Golojka i Jadranka Celić Bernaz koje nastupaju četveroručno kao "Duo Nesactivm" odsvirale su Smareglinu "Danza zingaresca" Antonia Smareglie iz opere "Preziosa". One su se posebno zahvalile Aniti Flego Sponza koja je pronašla te notne partiture koje su one ovom prilikom premijerno izvele.

Gitarist Žarko Ignjatović odsvirao je Koškinovu "The ballads", a za kraj su Samanta Stell (flauta), Žarko Ignjatović (gitara), Sandro Peročević (kontrabas) i Vedran Vojnić (udaraljke) odsvirali "Samba for five" Alexandera Vinitskog.

Najmlađi sudionici koncerta bili su Sandro Vešligaj (klavir) i bariton Patrik Andreja, koji su izveli dvije arije. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter