Vecer kad je sve bilo plavo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Fažanska je riva protekle subote bila obavijena ruhom plave boje. Naime, u tim je tonovima održana posljednja manifestacija Fažanskog kulturnog ljeta pod imenom "Rapsodija u plavom".

Kako se bliži kraj ljetu, posjecenost subotnje fešte je ocekivano bila puno skromnija, no sadržaja je bilo za sve prisutne. Brojnim mališanima sigurno nije bilo dosadno, jer su na malom molu sudjelovali u likovnoj radionici "Carolija podmorja". Raznim su tonovima plave boje oslikavali kartonske ribe, a cijeli je mol, ukrašen balonima, papirnatim trakama i plavom rasvjetom, izgledao poput morskog dna. Onima koji su se htjeli zasladiti djevojke su dijelile plave sladolede, a bilo je i pregršt plavih balona u svim oblicima za vesele mališane.

Cijela je riva bila osvijetljena plavim reflektorima pa je, uz zgrade na rivi, i crkva sv. Kuzme i Damjana u subotu takoder bila plava. Romanticnom šetnjom modro obasjanim lukobranom posjetitelje je ispred crvenog svjetionika docekao koktel-majstor koji je za dvadeset kuna pripremao koktele.

Na glavnoj je pozornici ispred crkve posjetitelje rasplesao bend Alphatime, a nakratko se pojavio i plavi madionicar koji je, uz pomoc asistentice, izveo nekoliko zanimljivih trikova: lebdio je u zraku, od jedne palice napravio je cetiri, a bilo je tu i zanimljivih trikova s noževima.

Na Piazzi grande sasvim druga prica - u mnogo opuštenijoj atmosferi uz španjolske zvukove akusticnih gitara dua Flamenco posjetitelji su mogli pogledati izložbu fotografija fažanskih motiva pod imenom "Plavo" koju je pripremila pulska Udruga ljubitelja fotografije Format.

Na Titovoj rivi takoder je bilo glazbe. Obradama brojnih poznatih stranih pjesama grupa Dream project raspjevala je mnoge posjetitelje. Buduci da je baš sve bilo plavo, na rivi su se pekle nezaobilazne sardele. Gradelada je ponovno privukla mnoge turiste da kušaju ovu plavu ribu na kojoj Fažana vec godinama gradi svoj brand.

U sklopu manifestacije u Turistickoj zajednici otvorena je izložba fotografija samostalnog umjetnika Dragana Karla Došena pod imenom "Trag andela". Predstavio je i kratki dokumentarno-igrani film "BližeNje", koji je posvetio nedavno preminuloj majci. Prepoznavši kvalitetu njegovih radova, na prošlogodišnjem ga je Open riva artu žiri nagradio ovom izložbom koja ce biti otvorena do 19. rujna.


Podijeli: Facebook Twiter