Večer intenzivnih i jakih emocija

Mlada pulska autorica Ive Miljak  predstavila je svoju drugu knjigu "Zokica i Čorki s druge strane čarolije" (N. LAZAREVIĆ)
Mlada pulska autorica Ive Miljak predstavila je svoju drugu knjigu "Zokica i Čorki s druge strane čarolije" (N. LAZAREVIĆ)

U vrlo emotivnoj atmosferi, pred brojnom publikom predstavljena je u petak navečer druga po redu knjiga mlade pulske autorice Ive Miljak "Zokica i Čorki s druge strane čarolije". Autorica je svoj prvijenac objavila prije dvije godine, bio je naslovljen ?Čarolija njenog srca?, a ovdje opet emotivno 
progovara o nekim fazama svoga života, o periodima kada joj je bilo izuzetno teško, a zahvaljujući pisanju, uspjela se izvući iz teških razdoblja, kao i zahvaljujući nekim divnim osobama bez kojih knjige ne bi bilo.
 
Kroz ovu drugu stranu čarolije prisutne je vodila Martina Čiković-Petrović, njezina profesorica hrvatskog jezika u Osnovnoj školi Veruda, a dijelove iz knjige čitala je njezina srednjoškolska profesorica hrvatskog iz Ekonomske škole Nedjeljka Dubroja. Knjigu je tiskala Tiskara Ježtisak iz Pazina, a grafički je urednik Maurizio Di Capua. 
 
Tijekom te večeri iznimno nabijene emocijama, Iva, koja je, kako saznajemo, počela pisati zahvaljujući zadatku iz hrvatskog jezika iz osnovne škole kada su trebali voditi dnevnik, govorila je o svojim studentskim danima u Rijeci, novim obvezama, studiranju i ostalome, te kako se ne bi snašla, budući da ima cerebralnu paralizu, bez svojih cimera Mladena Čoraka i Zorana Tanasića, koji su postali vrlo važan dio njezina života.
 
Ovo djelo sadrži niz autobiografskih momenata i zapisa: misli, razmišljanja, događaja i ljude koji su dio njezinog života. Više je puta istaknula koliko su joj cimeri pomogli tijekom teških razdoblja privikavanja, a potom su i sami cimeri - Mladen i Zoran - govorili o tim iskustvima zajedničkog stanovanja te kako su smatrali da pomažući joj u svakodnevnim kućanskim poslovima ne čine ništa posebno, što je njoj iznimno puno značilo.
 
Potom su i drugi "protagonisti" knjige govorili o tome kako ih je poznanstvo s Ivom obogatilo, a zatim se ona zahvalila svima kojima su omogućili objavljivanje ove knjige. (V. BEGIĆ)
 
 
 
 
 

Podijeli: Facebook Twiter