Večer glazbenih mladica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mladi violinist Petar Njegovan i bas Toni Nežić priredili su vrlo dobar nastup na Maloj sceni Istarskog narodnog kazališta – Gradskog kazališta Pula u sklopu programa "Vesna – glazbene mladice" koji organizira pijanistica Vesna Ivanović Ocvirk, ujedno i korepetitorica ovih glazbenika.

Njegovan je ostvario nježan, suptilan dijalog s violinom te je prije svega pokazao dobru interpretativnu tehniku. Vrlo je talentiran i rezultati zasigurno neće izostati, posebice ako bude nastavio predano vježbati. Izabrao je djela Bacha "Allemande i Gigue", "Meditacije" Dore Pejačević, kao i Massenetovu "Meditation from Thais", koju je izveo posebno nadahnuto.

Na pulskim koncertima klasične glazbe rijetko se može čuti bas, no sada je svu raskoš svoga glasa pokazao Toni Nežić, mladi talentirani student glazbe i prava. Impresionirala je i njegova dikcija - svaka riječ koju je izgovorio bila je jasna, bio to tekst na talijanskom, njemačkom ili latinskom jeziku.

Otpjevao je bogat repertoar: od Monteverdija do Pergolesija preko Bacha, Schumanna i Schuberta pa sve do Mozarta i Haendela.

Toni Nežić rođen je 1991. u Puli, gdje je završio srednju glazbenu školu Ivana Matetića Ronjgova i opću gimnaziju. Trenutno je student druge godine preddiplomskog studija na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi izv. prof. Lidije Horvat Dunjko, kao i zagrebačkog Pravnog fakulteta. Ovogodišnji je dobitnik stipendije zaklade Trinajstić, koja se dodjeljuje muškom pjevaču druge godine na Muzičkoj akademiji.

Petar Njegovan rođen je u Puli 1994. godine. Svoje prve glazbene korake učinio je u OGŠ Slavko Zlatić, u klasi profesorice Sanje Pančevski. Školovanje nastavlja u SGŠ Ivana Matetića Ronjgova u Rijeci, u klasi profesora Danijela Trinajstića i profesora Krunoslava Marića, čiji je učenik i danas. Istaknuo se na državnom natjecanju komornih sastava te na onom međunarodnom u Italiji. (V. BEGIĆ, snimio D. ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter