Večer dobro raspoloženih glazbenih zvjezdica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pri Centru za klasičnu glazbu "Luigi Dallapiccola" zahvaljujući vrijednim nastavnicima mladi glazbenici postižu sjajne rezultate. Nedavno je mala violinistica Ana Kanižaj osvojila prestižno priznanje na međunarodnom natjecanju u Trstu u klasi prof. Nataše Goranović Ranković, a i tek koju godinu starija violinistica Lucia Lyon dobitnica je prestižnih nagrada, u kategoriji iste nastavnice.

Nagrađene violinistice

Naime, Lucia Lyon dobitnica je druge nagrade u kategoriji mladih-instrumentalna izvedba na violini, na ovogodišnjem jubilarnom 50. natjecanju umjetnosti i kulture Talijanske unije Istria Nobilissima, a Ana Kanižaj dobitnica je druge nagrade (94/100 bodova) nedavno održanog međunarodnog natjecanja Arsnova u Trstu.

No, i drugi glazbenici ostvaruju sjajne rezultate, a učenik ovoga centra, Marin Premate upisao je glazbeni konzervatorij u Trstu.

Pošto prilikom blagdana sve škole, vrtići i kulturno-umjetnička društva predstavljaju javnosti svoj rad, tako je to bilo i s polaznicima ovoga centra, koji su se u subotu predstavili u prepunoj Zajednici Talijana.

Neki od tih malih glazbenika sviraju i po nekoliko instrumenata, pa su se predstavili svirajući više instrumenata, nisu izostali niti dueti s nastavnicima, a Ana Čuić Tanković, koja se predstavila kao korepetitor, a osim što je i majka jedne od polaznica ovoga Centra, i sama je nekada, ne tako davno, bila tu učenica.

Skladbama primjerenim svome uzrastu predstavili su se polaznici od najmlađih do najstarijih, a nekima je to bio prvi nastup, i premda se sigurno neće svi u budućnosti baviti glazbom, zasigurno će im ovo iskustvo pomoći u savladavanju treme, umijeća javnog nastupa te razvoja ljubavi prema glazbi.

Prvi nastupi

Predstavili su se pijanisti Stefan Šljukić, Greta Šebelić, Zoe Šestan, Marija Ključević, Tia Marjanović, Lorenzo Ćosić, Mateo Vito Elbl, Anamarija Modrušan, Lara Kukolja, Franko Crepaldi, Diego Belci, Ema Culiat, Barbara Bahtak, Rita Kutić, Mauro Belci, Eleonora Bakalović, Santiago Fosco, Karolina Kanižaj, Lara Radolović, Giulia Timea Fioranti i Lara Domić Djaković.

Od gitarista predstavili su se Leonardo Piccinelli, Matej Beltrame, Matija Restović, Antonio Drandić, Antonio Juričić i Andrea Frgačić, a flautu su svirali Katarina Kalista Rakitovac, Lucia Brhanić, Paolo Klun, Lana Kljaić i Lucia Lyon.

Potom su se predstavili violinisti Giulia Timea Fioranti, Ana Kanižaj, Veronika Tanković, Meri Kukolja, Lucia Lyon, Lara Domić Djaković, Laetitia Fosco, Massimo Piccinelli i Lara Ulika Razzi, kao i duo klavir-violina Ana Burić i Lucia Burić te pijanistički duo Lucia Lyon i Lucia Burić.

Mentori za klavir su Tatiana Šverko i Orietta Šverko, za violinu Nataša Goranović Ranković, za flautu Anamarija Škara i Paola Radin, a za gitaru Domagoj Terzić, dok je ravnatelj ovoga centra maestro Fulvio Colombin. (V. BEGIĆ, snimio D. MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter