Večer arija i dueta u rovinjskom MMC-u

Maja Dobrila Vukša, Olga Šober i Sergej Kiselev (A. POKRAJAC)
Maja Dobrila Vukša, Olga Šober i Sergej Kiselev (A. POKRAJAC)

U nastavku Ljetnog festivala Rovinj u Multimedijskom centru priređena je "Večer arija i dueta", u kojoj su u pratnji pijanistice Maje Dobrile Vukša nastupili sopranistica Olga Šober i tenor Sergej Kiselev. Koncert je započeo arijom "O mio bambino caro" iz opere "Gianni Schicchi" Giacoma Puccinija u izvedbi Olge Šober. Uslijedio je nastup Sergeja Kiseleva u ariji "Serenata di Arlecchino" iz opere "I Pagliacci" Ruggera Leoncavalla. Olga Šober je zatim izvela skladbu "Non t'accostare all'urna" Giuseppea Verdija, a Kiselev je uzvratio ariom "Questa o quella" Vojvode iz opere "Rigoletto" istog autora. Za kraj prvog dijela koncerta izabran je "Un dí felice, eterea" duet iz Verdijeve opere "La Traviata".

I u drugom dijelu koncerta Šober i Kiselev su nastupali naizmjenično. Olga Šober prvo je izvela "Tu che di gel sei cinta", ariju Liu iz opere "Turandot" Giacoma Puccinija. Uslijedila je "Una voce poco fa", arija Rosine iz opere "ll Barbiere di Siviglia" Gioachina Rossinija. Šober je za svoj dio solo nastupa izabrala i Verdijevu skladbu "Deh pietoso, oh addolorata"     .

Sergej Kiselev je za nastavak koncerta prvo izabrao "Una furtiva lagrima", ariju Nemorina iz opere "L'Elisir d'amore" Gaetana Donizettija. Potom se s "Lunge da lei“, arijom Alfreda iz opere "La Traviata" ponovno vratio Verdiju. Za veseli završetak koncerta, prigodnog za ljetnu večer Olga Šober i Sergal Kiselev su izabrali "Brindisi" iz opere "La Traviata" Giuseppea Verdija.

Brojni posjetitelji koncerta mogli su uživo čuti prvake riječke Opere Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca. Olga Šober je ostvarila izuzetnu karijeru nastupajući diljem svijeta. Godine 1988. je odlikovana Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića.

Sergej Kiselev iz Sankt Petersbourga od 1998. je u riječkoj Operi. Maja Dobrila Vukša je uz pedagoški rad voditeljica zbora Bazovica i dječjeg dramskog ansambla Čudesni oblačak. (A. POKRAJAC)


Podijeli: Facebook Twiter