Vec prvog dana prijava velik broj potencijalnih brucoša

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na Sveucilištu Jurja Dobrile pocele su u ponedjeljak prijave za razredbeni postupak za upis na prvu godinu preddiplomskih studija. Prvog dana prijavilo se oko 70 potencijalnih brucoša, a na Sveucilištu isticu da su zadovoljni prvim odazivom koji je veci od prijašnjih godina.

Najviše studenata moci ce se upisati na Odjelu za ekonomiju i turizam "Dr. Mijo Mirkovic" gdje ima 566 mjesta. Slijedi Odjel za obrazovanje ucitelja i odgojitelja sa 193 te Odjel za humanisticke znanosti s 99 mjesta.

Na interdisciplinarnom studiju "Kultura i turizam" mjesta ima za 60 brucoša, a na Odjelu za studij na talijanskom jeziku prima se 41 studenata. Znanstveni studij "Znanost o moru" koji se provodi u suradnji s Institutom "Ruder Boškovic" može upisati 30 studenata.

Prijave za srpanjski razredbeni rok traju sve do petka, 3. srpnja. Rezultati razredbenog postupka, odnosno rang-liste, bit ce objavljene 9. srpnja u 12 sati. Upisi u prvu godinu za srpanjski razredbeni provodit ce se od 13. do 17. srpnja te od 20. i 21. srpnja.

Specificnost pulskog sveucilišta jest da razredbeni ispit postoji samo pri upisu na Odjel za glazbu, gdje se provjeravaju glazbene vještine i talenti kandidata, dok se na Odjelu za studij na talijanskom jeziku ispituje poznavanje jezika. Na svim ostalim odjelima glavni uvjet za upis su ocjene iz srednje škole i uspjeh na maturi.

Prijave za rujanski razredbeni rok predavat ce se 1. do 4. rujna za one studije na kojima ostane slobodnih mjesta. Rezultati za jesenski rok bit ce poznati 10. rujna, a brucoši ce se moci upisivati 14. i 15. te 21. rujna. (M. J.)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE OD 30. LIPNJA


Podijeli: Facebook Twiter