Već počele pripreme za "Klobasice"

Volonteri se već mogu prijaviti za sudjelovanje na manifestaciji (M. ANGELINI)
Volonteri se već mogu prijaviti za sudjelovanje na manifestaciji (M. ANGELINI)

Već su krenule pripreme za glavnu supetarsku manifestaciju "S klobasicom u Europu" koja je proteklih godina izazvala velik interes javnosti kako u Istri, tako i u širem okruženju.

Ove će se godine održati od 4. do 6. ožujka, a ovogodišnji bi partner trebala biti Požeško-slavonska županija. Dolazak su najavile tri udruge proizvođača kobasica iz Hrvatske, tri udruge iz Srbije, izlagači iz Slovenije, Mađarske, Slovačke, Austrije i Italije. U sportskoj će dvorani uz cjelodnevni zabavni program biti smješteni izlagači, a dvorana će biti povezana s mjesnom placom gdje će biti postavljen veliki šator s ponudom kobasica, piva i ostalog po uzoru na Oktoberfest. Iz općinske uprave pozivaju sve volontere koji se žele uključiti u organizaciju da im se jave.

Umjesto 80 tisuća kuna manifestacija "S klobasicom u Europu" općinski je proračun koštala 144 tisuće kuna. Međutim, supetarski načelnik Mario Bratulić kaže da je do toga došlo stoga što je prvotno planirano dati dio manifestacije u koncesiju. Ipak, općina je preuzela sve rashode i prihode pa je manifestacija na koncu donijela prihod od 30 tisuća kuna, tvrdi načelnik Bratulić. (A. D.)


Podijeli: Facebook Twiter