Važno je ne pokazati pupak!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U talijanskom gradu Castellammare di Stabia uskoro bi moglo biti zabranjeno nošenje mini-suknji, hlaca niskog struka i druge odjece koja previše otkriva, a sve da bi se poboljšao «standard javne pristojnosti». Prema rijecima gradonacelnika Luigija Bobbija, novi ce propisi pomoci u vracanju urbane pristojnosti, a istovremeno ce omoguciti bolji civilni suživot. One, koji se ne budu pridržavali propisa, ocekuju novcane kazne do 500 eura.

«Ništa što previše otkriva», nova politika gradonacelnika Bobbija, obrušit ce se na ljude koji su «neotesani, neposlušni ili se jednostavno nepristojno ponašaju». Ako njegov prijedlog dobije zeleno svjetlo, u gradu u blizini Napulja uvest ce se i zabrana suncanja i igranja nogometa na javnim mjestima.

- To je, takoder, dobar nacin borbe protiv porasta seksualnog uznemiravanja, izjavio je svecenik Paulo Cecere.

Castellammare di Stabia posljednji je u nizu talijanskih gradova koji ce iskoristiti posebne ovlasti koje je gradonacelnicima dao premijer Silvio Berlusconi, s ciljem smanjivanja kriminala i borbe s neprihvatljivim ponašanjem.

U drugim je gradovima, primjerice, zabranjeno gradenje kula od pijeska, ljubljenje u automobilu, hranjenje macaka lutalica, nošenje drvenih klompi i korištenje kosilica tijekom vikenda. (I. Ko./NL)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter