Važno je biti biciklist

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Oko 70 rekreativaca svih uzrasta skupilo se u subotu na laganoj biciklijadi sa startom i ciljem u Vrsaru, uprilicenoj pod kapom bike-festivala Limes tour koji ce kulminaciju doživjeti u nejdjelju natjecateljskom utrkom i medunarodnim maratonom za nešto izdržljivije sportaše.



Subotnji «slow-bike» imao je mnogo opušteniji ton te ukljucivao vožnju 17 kilometara dugom eko-stazom kroz zašticenu šumu Kontiju uz Limski kanal.

Ni oblacno vrijeme i lagana kiša u popodnevnim satima, kada se kretalo s vrsarske rive, nije sprijecilo sudionike iz citave Istre i nekolicinu stranaca da dodu na vožnju s koje mnogi nose lijepa sjecanja od prošle godine, kada je prvi put održana.



U lovackom domu na Stanciji Grande povorka je stala na raskošni (i besplatni!) rucak u režiji opcinskih službi i komunalnog poduzeca Montraker, predvodenih Armidom Geromettom.

Po povratku u Vrsar, nastavili su feštati na rivi uz Party band, i izvlacenje dobitnika nagradne igre. Skupocjene biciklisticke naocale dobio je Denis Valkovic, dok je novi bicikl otišao 70-godišnjem Ivanu Blažini, redovitom sudioniku rekreativnih dogadanja.

Ni ostali nisu otišli praznih ruku, jer se dijelilo kape, majice, šampanjce i druge nagrade sponzora. Šteta je tek što i Vrsarani nisu pedalirali u vecem broju.


Podijeli: Facebook Twiter