Vatrometom otvoren 63. Pulski filmski festival

(D. MEMEDOVIĆ)
(D. MEMEDOVIĆ)

Tradicionalnim vatrometom, koji je uvijek najatraktivniji dio svečane ceremonije,  otvoren je 63. Pulski filmski festival u Areni. Ceremonija otvaranja odvijala se uz televizijski prijenos na Trećem programu HTV-a, a nakon vatrometa prikazan je prvi ovogodišnji festivalski fim, romantična komedija redateljice Snježane Tribuson "Sve najbolje". Program otvaranja u Areni vodila je Barbara Kolar, a hrvatsku i istarsku himnu otpjevao je popularni pjevač Jacques Houdek.

Nazočnima su se u Areni prigodnim govorima obratili direktorica Pula film festivala Gordana Restović, predsjednik Umjetničkog savjeta Hrvoje Pukšec i jedna od najznačajnijih svjetskih redateljica i scenaristica, Marta Meszaros, dobitnica ovogodišnje Zlatne Arene za životno djelo. Mike Downey, član Umjetničkog savjeta uručio je upravo tijekom svečanog otvorenja gospođi Meszaros nagradu, te se ona potom ona prigodnim riječima obratila publici i proglasila 63. Pulski filmski festival otvorenim.

Na crvenom tepihu goste su ispred Arene dočekivali Jelena Vitasović i Dražen Ilinčić uz glazbenu podlogu DJ-a Innace.

Sada će Pula narednih tjedan dana živjeti uz sedmu umjetnost, a neće nedostajati niti brojni drugi popratni sadržaji na više lokacija. Ove godine brojne su izložbe u raznim gradskim galerijama koje se odvijaju tijekom cijelog trajanja festivala. Filmovi će se, osim u najljepšem kinu – Areni, moći pogledati i u Istarskom narodnom kazalištu, kinu Valli, Svetim srcima, na Portarati... (Vanesa BEGIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter