Vatromet i "Vjerujem u andele" u Areni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Svecanost otvaranja 56. festivala igranog filma u Puli održat ce se veceras u Areni s pocetkom u 21.30 sati, vatromet se ocekuje nakon 22 sata, a prvi film u Nacionalnoj konkurenciji "Vjerujem u andele" Nikše Svilicica bit ce prikazan u 22.15 sati.

Otvaranje ce ove godine vodit ce glumci Dora Fišter i Damir Markovina, a nakon otvaranja himnom u izvedbi kvarteta Aria, bit ce prikazani kolaži inserata iz Nacionalnog i Medunarodnog programa, iz Retrospektive Pedra Almodovara te kratke izjave redatelja iz Nacionalnog programa. U glazbeno-scenskoj tocki nastupat ce sopranistica Marija Kuhar Šoša i solist kazališta Komedija Dražen Cucek, a u plesnoj solist portugalskog nacionalnog baleta Tomislav Petranovic i prvak Baleta HNK-a u Zagrebu Azamat Nabiullin. Svecanost otvorenja prenosit ce se i na prvom programu HTV-a s pocetkom u 21.30 sati.

U slucaju kiše ceremonija otvaranja seli u Istarsko narodno kazalište - Gradsko kazalište Pula, kao i projekcija prvog filma u Nacionalnom programu, no prednost pri ulasku u kazalište imaju nositelji akreditacija. Od glasnogovornika festivala, Hrvoja Pukšeca, doznajemo da se u Areni okoncavaju pripremni radovi te da filmovi iz Nacionalnog programa stižu u Pulu prema dogovorenom rasporedu.

Ove godine, Pula Film Festival i izvodac vatrometa Pyro Project d.o.o. Brtonigla dogovorili su da ce rakete kretati s dvije lokacije istovremeno: s krova zgrade u blizini Arene s manjim kalibrima te s carinskog gata s vecim kalibrima, da bi u vatrometu mogla uživati publika u Areni, kao i gradani koji se svake godine skupe na rivi. Finale, dakle zadnja minuta vatrometa, izvest ce se samo s krova zgrade da bi bio vidljiv kako publici u Areni, tako i publici izvan nje. Umoljavaju se gradani koji parkiraju u Istarskoj ulici da danas uklone vozila od 14 sati do završetka programa u Areni, da ne bi došlo do eventualnih oštecenja vozila prilikom ispaljivanja vatrometa.

Publika u Areni ce u sklopu Nacionalnog programa osim vec spomenutog Svilicicevog filma moci svakog dana festivala u 21.30 sati pogledati filmove: "Zagrebacke price" skupine redatelja u nedjelju, "Crnci" Zvonimira Jurica i Gorana Devica u ponedjeljak, "U zemlji cudesa" Dejana Šoraka u utorak, "Covjek ispod stola" Nevena Hitreca u srijedu, "Kenjac" Antonija Nuica u cetvrtak, "Ljubavni život domobrana" Pave Marinkovica u petak te "Metastaze" Branka Schmidta takoder u petak ali u 23.15 sati. Filmovi u Nacionalnom programu koji se prikazuju u kinu Valli su: "Blizine" Zdravka Mustaca (nedjelja u 19.45 sati) i "Penelopa" Bena Ferrisa (ponedjeljak u 19.45 sati).

U sklopu PoPularnog programa u Areni ce biti prikazani sljedeci filmovi: "Ravnica u plamenu" Guillerma Arriagae (nedjelja u 23.30 sati), "Transsiberian" Brada Andersona (ponedjeljak u 23 sata), "Harry Potter i Princ miješane krvi" Davida Yatesa (utorak u 23.15 sati) "Ljubavnici" Jamesa Graya (srijeda u 23 sata), "Gangsteri" Michaela Manna (cetvrtak 23.15 sati), "Ledeno doba 3: Dinosauri dolaze" Carlosa Saldanhe i Mikea Thurmeiera (subota u 22 sata) i "Veži me" Pedra Almodovara (subota u 23.45 sati).

Nakon svecanosti otvaranja i vatrometa svi oni koji ne žele pogledati film u Areni mogu se prošetati do Portarate gdje ce s pocetkom u 22.15 sati poceti program "Cudesni svijet Animafesta" s projekcijom kratkometražnih crtanih filmova, dok ce na pulskom Forumu Franko Krajcar održati koncert koji pocinje u 22.30 sati.

Ulaznice za projekcije u Areni koštaju deset kuna, osim za premijeru filma "Harry Potter i Princ miješane krvi" kada koštaju 30 kuna. Ulaznice je moguce kupiti na info-punktu na Giardinima, ispred Arene te u poslovnicama Arenaturista i Kompasa.


Podijeli: Facebook Twiter