Vatrom na pse

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nepoznati je pocinitelj u cetvrtak pokušao podmetnuti požar u uzgajivacnici njemackih ovcara Senada Begica u Premanturi. Drvena ograda uzgajivacnice natopljena je motornim uljem, a pocinitelj je dva zapaljena kanistra s uljem bacio preko ograde u dvorište u kojem se nalaze psi u boksovima. Srecom, vatra se nije uspjela proširiti.

Prošlog tjedna mještani Premanture požalili su se Glasu Istre na njegove njemacke ovcare, koji, navodno, laju nocu, šetaju bez nadzora te napadaju ostale pse. Je li nekome od mještana prekipjelo, pa se odlucio na ovakav obracun?

Begic, koji demantira sve optužbe mještana, tvrdi da je dobivao prijetnje da ce se nešto loše desiti njegovim psima. Kaže da je u cetvrtak poslijepodne bio u blizini uzgajivacnice kad je cuo lupanje. Odmah je otišao vidjeti što se dešava, no pocinitelj je, tvrdi, pobjegao.

- Nazvao sam vatrogasce koji su mi rekli da po prolivenom motornom ulju bacim pijesak da se slucajno ne bi zapalilo. Bila bi tragedija kad bi se mojim psima nešto desilo, jer oni su meni kao djeca, rekao je Begic.

Od glasnogovornice PU istarske Nataše Rogic Jukopile saznajemo da je policija bila u Begicevoj uzgajivacnici te da poduzima daljnje mjere pronalaska pocinitelja.


Podijeli: Facebook Twiter