Vatrogastvo Buzeta uzor je mnogima

(G. ČALIĆ ŠVERKO)
(G. ČALIĆ ŠVERKO)

Za Područnu vatrogasnu zajednicu Buzeta koja djeluje na buzetskom i laniškom području, a vatrogasnu djelatnost provode Javna vatrogasna postrojba Buzet te DVD Buzet i Ćićarija, prošla godina bila je olujna. - JVP je lani imao ukupno 167 intervencija, od toga najviše, čak 144, tehničke intervencije, istaknuo je zapovjednik PVZ - a Damir Fabijančić na skupštini održanoj u hotelu Fontana.

Posebno je istaknuo angažman vatrogasaca 11. studenoga prošle godine kada je Buzeštinu zahvatilo orkansko nevrijeme, a JVP je imao 31 intervenciju. Zbog velikih šteta proglašena je i elementarna nepogoda.

- Tehnička opremljenost svih postrojbi PVZ-a Buzet jako dobra, ocijenio je predsjednik PVZ-a Đino Piuti. PVZ se u proteklom razdoblju uključivao u aktivnosti na rješavanju prostora za vatrogasne organizacije. Još uvijek se oprema Vatrogasni dom na Vrhu, koji će biti smješten u prizemlju Društvenog doma. U PVZ-u, međutim, rekao je Piuti, nisu zadovoljni sporim rješavanjem prostora za potrebe ročkih vatrogasaca.

Svoju humanost i požrtvovnost dobrovoljni vatrogasci DVD-a Buzet pokazali su u prošlogodišnjih 17 intervencija. Vatrogasno društvo Buzeta ima 135 članova, 70 operativnih članova od kojih 16 djelatnika JVP Buzet, 21 članica ženskog odjeljenja te 16 članova vatrogasne mladeži. Ostali su pričuvni i počasni članovi, istaknuo je na skupštini DVD-a, zapovjednik Denis Prodan. (G. ČALIĆ ŠVERKO)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter