Vatrogasni zapovjednik Glavina: Split je obranjen

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Glavni vatrogasni zapovjednik Splitsko-dalmatinske županije  Dražen Glavina izjavio je da je oko 22.30 sati Split obranjen, kako je sve pod nadzorom, a da vatrogasci trebaju još samo ugasiti požar na predjelu Mejaša, što će uskoro biti i učinjeno.

Ravnatelj Crvenog križa grada Splita Tomislav Gojo za Hinu je, prije nego li je Split obranjen od vatre, potvrdio kako je u Spaladium Areni u Lori pripremljeno 200 kreveta, pokrivača, hrane i vode za prihvat lakše ozlijeđenih gasitelja, kao i za moguću evakuaciju ugroženog stanovništva.

"Zvao me je ravnatelj županijske Hitne pomoći i tražio da osiguram mjesta za lakše ozlijeđene vatrogasce koji su nastradali u požaru, te zatražili liječničku pomoć. Isto tako smo morali osigurati i mjesta za eventualnu evakuaciju stanovništva s ugroženih dijelova požarišta. To je prihvatni centar u kojem možemo smjestiti 200 ljudi", rekao je Gojo. Dodao je kako je za prihvat spreman Studentski centar.

HEP je obavijestio Stožer da se ulažu veliki napori kako bi se za dva sata osigurala opskrba električnom energijom u dijelu istočnih kotareva Brda, Ravne njive, Neslanovac i dio Mejaša.

Stanovnici Žrnovnice, Srinjina, Sitnog Gornjeg i Donjeg na struju će trebati pričekati još neko vrijeme jer se tijekom noći, a i zbog još uvijek aktivnih požarišta, ne može pristupiti popravku dalekovoda. Mole se građani da maksimalno smanje potrošnju vode i električne energije, poručuju iz Stožera. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter