Vatrogasna vježba u Centru "Liče Faraguna"

Vatrogasna vježba u Centru "Liče Faraguna"
Vatrogasna vježba u Centru "Liče Faraguna"

U povodu Tjedna mobilnosti u Centru "Liče Faraguna" održana je taktička vatrogasna vježba. Sudjelovali su djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Labin, Službe zaštite i spašavanja Vatrogasne zajednice IŽ, Gradskog društva Crvenog križa, Hitne medicinske pomoći i djelatnici Centra.

Scenarij je pretpostavljao izbijanje požara na elektroinstalaciji štednjaka u kuhinji. Nakon što kuharici nije uspjelo ugasiti ga ručnim vatrogasnim aparatom, ona uzbunjuje odgovorne osobe Centra i upućuje poziv Vatrogasnom operativnom centru 193 JVP ili Županijskom operativnom centri 112.

Osoblje kuhinje iskapča struju i počinje gasiti požar, ali zbog njegovih razmjera u tome ne uspijeva. Ravnateljica tada izdaje nalog za evakuaciju i preostali djelatnici i polaznici Centra izlaze iz zgrade na glavni izlaz.

Vatrogasci dolaze i gase požar te iznose ozlijeđene osobe, koje preuzimaju djelatnicima Crvenog križa. Nakon ukazane prve pomoći predaju ih Hitnoj medicinskoj pomoći. Vježba je provedena u skladu s planom evakuacije i spašavanja te gašenja požara u Centru. (R. SELAN)


Podijeli: Facebook Twiter