Vatrogasci spremni za sezonu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istra je u potpunosti spremna za ljetnu požarnu sezonu. Gradanima i gostima garantiramo sigurnost, izjavio je županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac nakon generalne provjere vatrogasne spremnosti u Buzetu.

Vatrogasci se na prostoru Cicarije i Ucke oslanjaju i na pomoc susjeda jer požar i nesreca ne poznaju administrativne granice pa je vježba, rekao je Kozlevac, bila prilika za provjeravanje vatrogasnih mogucnosti u ekstremnim uvjetima granicnog podrucja.

Najveca u Istri u posljednjem desetljecu, medunarodna takticko-pokazna vježba gašenja požara otvorenog prostora okupila je u petak u Buzetu 130 vatrogasaca s 35 vozila, iz 7 istarskih javnih vatrogasnih postrojbi, cetiri DVD-a, JVP-a Opatija i Gasilske brigade Kopar, zracne snage HV-a, helikopter za desant interventnih postrojbi, canadair, air-traktor za gašenje šumskog požara, policiju, hitnu pomoc, Hrvatske šume, HEP, Hrvatske ceste i komunalno poduzece Park.

Atraktivna vježba kojom je obilježen 10. obljetnica uspješnog rada Podrucne vatrogasne zajednice Buzet, bila je i pokaznog karaktera.

Prisustvovali su joj istarski nacelnici i gradonacelnici, predstavnici Županije, pravnih institucija vezanih uz sustav zaštite i spašavanja, polaznici vrtica, osnovnih i srednjih škola iz buzetskog i lupoglavskog podrucja. (Gordana CALIC ŠVERKO, snimio Milivoj MIJOŠEK)

PROCITALI STE SKRACENU VERZIJU TEKSTA. OPŠIRNIJE O OVOJ TEMI CITAJTE U SUBOTU U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE.


Podijeli: Facebook Twiter