Vatrogasci spasili psića iz jame duboke 20 metara

Pripadnici JVP-a Poreč spasili su psića iz duboke jame (Foto: JVP Poreč)
Pripadnici JVP-a Poreč spasili su psića iz duboke jame (Foto: JVP Poreč)

Nedavno su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Poreč uspješno spasili psića iz jame. Naime, iako im je primarna zadaća zaštita od požara, pripadnici vatrogasnih postrojbi zaduženi su i za spašavanje životinja. Tako je bilo i tog četvrtka, 8. prosinca, oko 16 sati kada su mještani čuli psića kako cvili i zatim su zvali vatrogasce da ga izvuku iz jame u šumi kod Tara, na predjelu prema Kašteliru. Na intervenciju su se žurno uputila trojica vatrogasaca. Kako nam je ispričao zapovjednik JVP-a Denis Matošević, pri spašavanju su koristili opremu za spašavanje s dubina i visina.

- Sam tijek intervencije bio je otežan zbog vrlo uskog ulaza u jamu. Uspjeli su se provući i polako spustiti na dubinu od 20 metara na kojoj je bio pas, koji je zatim uz pomoć vatrogasaca i specijalne opreme izvučen iz jame. Intervencija je završila u 17.40 sati. Vodio ju je Vedran Beato, a s njim su u akciji spašavanja sudjelovali još Dean Grudić i Lučano Vorić, saznajemo od zapovjednika.

Pas je nakon toga završio privremeno u sigurnosti i na toplome, u kotlovnici Vatrogasnog doma Poreč, jer su najprije pokušali pronaći njegovog vlasnika. Vatrogasci su mu osigurali i toplu dekicu, hranu i vodu. Kako do sada vlasnik psića nije pronađen, uzeo ga je jedan naš vatrogasac kod kojeg će vjerojatno i ostati, ispričao nam je Matošević. (T. K., fotografije JVP Poreč)


Podijeli: Facebook Twiter