Vatrogasci privremeno preseljeni u Šijanu

Uređenje dvorišta javne vatrogasne postrojbe Pula (A. KANCELAR)
Uređenje dvorišta javne vatrogasne postrojbe Pula (A. KANCELAR)

Pulski vatrogasci premješteni su na novu lokaciju, na remizu Pulaprometa u Šijani. Doduše, riječ je o privremenoj mjeri, a ne stalnom rješenju unatoč tome što se već duži niz godina govori o nužnom premještanju pulskih vatrogasaca na pogodniju lokaciju od one koja se nalazi u samom centru grada. Naime, za većih ljetnih gužvi, vatrogasna vozila muku muče tijekom izlaska na intervencije.

- Privremeno smo se preselili prije desetak dana, ali je razlog i više nego opravdan. Unutar dvorišta našeg sjedišta u Dobrilinoj ulici rekonstruiramo kolnik i rješavamo problem plavljenja fekalne i oborinske odvodnje.

Dio vozila i tehnike prebačen je u prostorije Dobrovoljnog vatrogasnog društva na remizu Pulaprometa u Šijani. To je ujedno i lokacija na kojoj nas ništa ne ometa za izlazak na intervencije i mi smo u potpunosti spremni za sve situacije, rekao je Klaudio Karlović, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Pula.

Upitan zašto nisu na Vallelungi na kojoj su bile jedinice DVD-a odgovorio nam je da je to privremena lokacija samo u sezoni za dobrovoljno vatrogasno društvo te da je to područje koje koristi Grad, a dobiveno je na korištenje od države.

Grad i vatrogasci zajednički su se odlučili uložiti novac u sanaciju sjedišta u Dobrilinoj ulici i to zato što je za svake jače kiše oborinska i fekalna odvodnja stvarala jezera u dvorištu, a to je ozbiljno oštetilo asfalt u kojem su se doslovno otvorile rupe. Kako kaže Karlović, zbog toga su se događale ozljede vatrogasaca pogotovo kada su noću brzo išli na intervencije

- Konačno smo riješili taj problem i sveli mogućnost ozljeđivanja na minimum, ali i preusmjerili sve vode s Monte Zara koje su nam stizale u dvorište. Istovremeno ćemo konačno urediti adekvatan prostor za izvođenje praktične nastave i vježbi, ustvrdio je Karlović.

Inače, prema posljednjim izmjenama prostornih planova Grada Pule, za vatrogasce su rezervirane dvije lokacije, a nekako je najizglednija ona na obilaznici gdje se planira izgradnja Istočne poslovne zone. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter