Vatrogasci na treningu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Grupa od 65 istarskih vatrogasaca na aerodromu Campanož kraj Medulina uspješno je odradila trening s helikopterom Zracnih snaga Hrvatske vojske, koje su sastavni dio namjenskih snaga za ljetnu požarnu sezonu.

Reno Maroti, voditelj operative iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje, istice da se od 2001. prije svake sezone održavaju treninzi s vatrogascima, a ovogodišnji u Istri je jedanaesti po redu.

Treninzi vatrogasaca s helikopterom redovno se obavljaju u cijeloj zemlji, a do travnja ove godine upriliceni su u kontinentalnom dijelu RH. Iz 30 JVP-a obuku je prošlo 438 ljudi koji su zadovoljili sve kriterije, dok na priobalju ima oko 350 vatrogasaca. Hrvatska uoci ljetne požarne sezone prakticno ima za desantiranje helikopterom oko 800 vatrogasaca spremnih za intervenciju.

Pomocnik županijskog vatrogasnog zapovjednika Božidar Mezulic naglašava da je ove godine na trening s helikopterom ukljuceno 17 novih pripadnika JVP-a Pula i JVP-a Umag, koji su prije dvadesetak dana uspješno završili teoretski dio obuke.


Podijeli: Facebook Twiter