Vatrogasci izvlacili teško ozlijedenog vozaca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U prometnoj nesreci koja se jucer oko 16.20 sati dogodila na državnoj cesti u Rovinjskom Selu teško je ozlijeden 56-godišnjak s podrucja Žminja, koji je izletio s ceste u opel corsi pulskih registracijskih oznaka. Prema podacima iz PU istarske nesreca se dogodila kada je 56-godišnjak upravljajuci automobilom u dugom i nepreglednom zavoju udesno zbog neprilagodene brzine izgubio nadzor i desnim kotacima zahvatio zemljanu površinu izvan desnog ruba kolnika.

U zanošenju je corsa prešla na suprotnu kolnicku traku i izletjela s kolnika na zemljano uzvišenje gdje se na koncu i prevrnula zajedno s vozacem. Pedesetšestogodišnjaka su iz uništenog vozila morali izvlaciti rovinjski vatrogasci, i to rezanjem krovne kolone desne prednje bocne strane vozila.



Uz asistenciju djelatnika rovinjske Hitne medicinske pomoci vozaca su rovinjski vatrogasci izvukli iz automobila, nakon cega je prebacen u kombi hitne pomoci koja ga je prevezla u pulsku Opcu bolnicu. Lijecnici su utvrdili da je vozac corse u nesreci zadobio teške tjelesne ozljede. Zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama policija ce protiv njega podnijeti optužni prijedlog.

Zbog ocevida je dio ceste na kojem se dogodila nesreca bio zatvoren za sav promet sve do 19.05 sati. (Srecko PERŠIC, foto JVP Rovinj)


Podijeli: Facebook Twiter