Vatrogasci dvaput intervenirali kod Vodnjana

Požarište u Šišanu (M. MIJOŠEK)
Požarište u Šišanu (M. MIJOŠEK)

Danas su vatrogasci imali posla na vodnjanskom području. Požar kod stancije Cecilija, nedaleko od Vodnjana, o kojemu je pulskim vatrogascima prva dojava stigla u 14.24, ugašen je već u 15.30 sati. Na teren su se prometom zagušenim ulicama iz Pule uputila devetorica vatrogasaca s tri vozila, a na požarištu su im se pridružila i tri pripadnika DVD-a Vodnjan s jednim vozilom.

Probijajući se kroz neprohodno područje na stanciji Cecilija oni su već u 15.05 sati lokalizirali požar. Kako su vatrogasna vozila nakon nekog vremena ostala bez vode, a hidranti su bili prilično udaljeni, iz Pule je stiglo još jedno vozilo, odnosno cisterna s vodom kojom je do 17.15 sati sanirano cijelo požarište.

Iz JVP Pula doznajemo da je požar zahvatio površinu od oko 5.000 kvadrata i to trave, grmlja i nešto hrastove šume. Premda je vatra ugašena, pripadnici DVD-a Vodnjan ostali su na požarištu ne bi li spriječili eventualnu reaktivaciju požara.

Pulski su vatrogasci intervenirali i kod benzinske crpke u Vodnjanu gdje je od 13.20 do 14.10 sati, zahvaljujući njihovoj brzoj intervenciji, izgorjelo tek stotinjak kvadrata trave.

U Šišanu kablovi zapalili travu

Očevid policije na požarištu u Šišanu obavljen je u srijedu u nazočnosti inspektora zaštite od požara te su potvrđena saznanja policije o uzroku izbijanja vatre koja je u ponedjeljak zahvatila površinu od 50-ak hektara šume, trave i niskog raslinja.

- Očevidom je utvrđeno da je u ponedjeljak ujutro tijekom radova zaposlenika HEP-a, odnosno Elektroistre, na kablu dalekovoda u Ulici Franje Mošnje u Šišanu, došlo do kratkog spoja. Zapaljeni kablovi pali su na travu u podnožju betonskog stupa dalekovoda i prouzročili požar, izvijestila je Nataša Rogić Jukopila iz PU istarske. (M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter