Vatrogasci dvaput gasili kucu u Brtonigli

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Danas su vatrogasci ponovno intervenirali zbog tinjanja vatre u kuci cija je unutrašnjost izgorjela u cetvrtak u Vrtnoj ulici u Brtonigli. U požaru koji je buknuo u cetvrtak oko 3 sata nitko nije ozlijeden. Materijalna šteta procijenjena je na oko 500 tisuca kuna.

Policija i protupožarni inspektor PU istarske utvrdili su ocevidom da je uzrok požara bio otvoreni plamen u prizemlju, izvijestila je PU istarska. Vatra je osim prizemlja zahvatila i dva kata sa 200 kvadrata stambenog prostora sacinjenog od drvene grade. Vlasnik kuce je 42-godišnjak s podrucja Umaga.

Uslijed požara dim se probio i u susjednu gradevinu u vlasništvu 51-godišnjakinje, no tamo nije nastala materijalna šteta. Požar su oko 5.10 sati ugasili vatrogasci JVP-a Umag.

U petak oko 12 sati ponovno su pozvani umaški vatrogasci na gašenje. Naime, u prizemlju kuce, u jednoj izgorjeloj prostoriji, ostala je hrpa plastike koja je tinjala te je susjeda Antonella Sissot iz straha od ponovnog požara nazvala vatrogasce, koji su potom tu gomilu plastike rastegnuli i dobro natopili vodom.

Vatra je unutrašnjost kuce u potpunosti uništila, grede su izgorjele i urušile se na prvom katu, a na drugom katu je pod kompletno izgorio. Prizemlje kuce je takoder uništeno. U kuci nije bilo namještaja vec su stradali podovi, stari zidovi i prozori.

Prva susjeda Sissot kazala nam je da je ona srecom u požaru prošla štete na kuci i to zahvaljujuci psu koji je poceo doslovno divljati u noci i probudio je. Cim se probudila osjetila je smrad dima u hodniku kuce i odmah pozvala vatrogasce.

- Ova je kuca napuštena i zapuštena vec duže vrijeme. Vrata na kuci su razbijena i svatko može bilo kada uci unutra. Osobno nisam nikad cula da je netko ulazio, a znam da u kuci nema struje te se postavlja pitanje kako je do požara došlo. Strah me bilo da moju kucu ne zahvati vatrena stihija, a to bi se sigurno i dogodilo da se nisam odmah probudila. Nije mi poznato tko je vlasnik ove nekretnine, kazala je Sissot.

Na prozoru je izložen natpis "Prodaje se" sa telefonskim brojevima za informacije ali nam se na pozive nitko nije javljao. (M. SARDELIN, S. P., snimio M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter