Vatri najviše Porina, Morosinu kipić za "Motovun"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U splitskoj Spaladium Areni u petak navečer održana je 22. dodjela glazbenih nagrada Porin, a pjesma godine koja je dobila 22. Porina je "Tango", grupe Vatra, koja je večeras osim te kategorije dobila nagradu i za najbolju izvedbu grupe s vokalom, snimku te produkciju, dok je Psihomodo Pop dobio Porin za najbolji album i rock album godine "Ćiribu ćiriba" kao i za video spot "Baby".

Nagrada za najbolju vokalnu suradnju pripala je pjesmi "Malena" i izvođaču Gretta feat. Geby, dok je Detour i "Što ak' ja" proglašen najboljim albumom pop glazbe. Za najbolju mušku vokalnu izvedbu proglašena je Massimova pjesma "Ispod nekog drugog neba". Porin za životno djelo dobili su Nikša Gligo i Frane Parać, za debitanta godine "Bang bang", a za antologijsko djelo "Dnevnik jedne ljubavi" Josipe Lisac.

Najboljom ženskom vokalnom izvedbom proglašena je pjesma "Jesen" Sare Renar, a najboljim albumom klapske i tamburaške glazbe proglašen je album "Sva ti duša u me stala", Klape Kampaneli. Četiri Porina večeras je osvojio Pavao Mašić u kategoriji klasične glazbe za skladbu "Anđelko Klobučar - Hommage a Bach" i za produkciju i snimku albuma "Anđelko Klobučar - skladbe za orgulje", dok je Porin za najbolji album klasične glazbe "Klobučar, Njirić, Papandopulo, Juranić" dobio Darko Petrinjak.

Urban&4 dobio je dva Porina za najbolji album alternativne glazbe i likovno oblikovanje "Mamuta", koje je izradio Tomislav Torjanac. Za najbolji album zabavne glazbe "Vrijeme je, draga, vrijeme je" Porina je dobio Rade Šerbedžija & Zapadni kolodvor. Najbolji video broj protekle godine je "Bejbi" Psihomodo popa, redatelja Radislava Jovanova-Gonza, dok je za najbolji aranžman Porin osvojio Predrag Martinjak za Massimovu skladbu "Ispod nekog drugog neba".

Davor Križić Experiment dobio je Porina u jazz kategoriji za album i skladbu "Davor's tune", dok je nagradu za najbolji instrumentalni album izvan klasične i jazz glazbe dobio Jurica Pađen i to za "All Stars". Livio Morosin je za album "Motovun" dobio Porina za najbolju instrumentalnu izvedbu izvan klasične i jazz glazbe, a Kemal Monteno za tematsko-povijesni album godine "50 originalnih pjesama", dok je najbolji album s raznim izvođačima "RockOff - Festival novog zvuka".

U kategoriji najboljeg albuma folklorne i etno glazbe Porina je osvojio Lidija Bajuk Trio za album "Prelja", Matija Antolić i prijatelji su dobili Porina za najbolji album popularne duhovne glazbe "Adventske pjesme - pjesme u Došašću". 

Ovogodišnji 22. Porin po prvi se put od svog nastanka održavao u Splitu, u Spaladium areni, koja je bila popunjena gotovo do posljednjeg mjesta. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter