Vatreni otputovali u Švicarsku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon dvodnevnog boravka u Zagrebu, hrvatska nogometna reprezentacija pod vodstvom izbornika Nike Kovača otputovala je u St. Gallen, gdje je u srijedu u 20.30 sati očekuje ogled protiv Švicarske.

"Nadam se da će sutra sve biti u redu. Neki igrači koji puno igraju za reprezentaciju neće igrati svih 90 minuta, malo ćemo pripaziti na njihovo zdravlje. Pobjeda bi nam mnogo značila za samopouzdanje, za mir u iduća dva do tri mjeseca, ali tražimo prije svega igru kao protiv Islanda u uzvratu", najavio je izbornik.

Švicarsku reprezentaciju vodi proslavljeni njemački trener Ottmar Hitzfeld, koji je svojedobno vodio i Niku Kovača kao igrača.

"On je gospodin i stručnjak. Velika mi je čast i zadovoljstvo biti na suparničkoj strani", kazao je Kovač.

S igračima i igrom Švicarske hrvatski je izbornik dobro upoznat. "Znamo manje-više sve o njima, gledali smo ih u kvalifikacijskim utakmicama s Islandom. Poznati su nam, imaju Shaqirija iz Bayerna, trojicu iz Napolija, ali cijela momčad im funkcionira onako kako izbornik Hitzfeld traži. Zato i jesu šesti na svijetu. Drmića smo gledali u mladoj reprezentaciji, izvrstan je igrač koji će napraviti veliku karijeru. Šteta što nije na našoj strani, imao bi kvalitetu i za Hrvatsku", rekao je Niko Kovač.

Bit će to treći hrvatsko-švicarski okršaj. Prvi međusobni ogled održan je u skupini na EP-u u Portugalu 2004. godine, a završio je bez golova. U drugom dvoboju u kolovozu 2012. Švicarska je u Splitu u prijateljskom susretu slavila 4:2. Bio je to premijerni dvoboj Igora Štimca na klupi Vatrenih. 

Do početka SP-a hrvatska vrsta će odraditi još dvije pripremne utakmice - 31. svibnja će odmjeriti snage s reprezentacijom Malija u Hrvatskoj, a 6. lipnja odigrat će prijateljsku utakmicu s Australijom u Brazilu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter