Vatreni otputovali na Island

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska nogometna reprezentacija pod vodstvom novog izbornika Nike Kovača otputovala je iz zrakoplovne luke Zagreb na Island gdje je u petak, 15. studenog očekuje prva utakmica dodatnih kvalifikacija za odlazak na svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu.

"Vatreni" su na put krenuli dan ranije kako bi imali više vremena za aklimatizaciju na vremenske prilike koje ih očekuju u Reykjaviku. Hrvatski igrači su na put krenuli prepuni optimizma uvjereni u pozitivan ishod "akcije Island"

"Sasvim sigurno očekuje nas teška utakmica protiv neugodnog suparnika. Međutim, dobro smo radili, spremni smo i pozitivno razmišljamo," kazao je Josip Šimunić koji nije želio otkriti hoće li igrati i na kojoj poziciji. "Mogu igrati na više pozicija, što god kaže izbornik," dodao je kapetan Dinama.

Jedan od najboljih igrača Seville ove sezone Ivan Rakitić poručio je kako će igrači pružiti svoj maksimum kako bi razveselili navijače već u Reykjaviku."Bilo bi sjajno kada bi postigli pogodak. Sposobni smo već u prvoj utakmici opstvariti pozitivan rezultat," poručio je Rakitić.

Hrvatska je do sada tri puta igrala u dodatnim kvalifikacijama i sva tri puta je prošla dalje. Posljednji put protiv Turske u "baražu" za europsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini. U prvom susretu u Istanbulu odabranici Slavena Bilića slavili su 3:0, a jedan od najboljih igrača te utakmice bio je Vedran Ćorluka.

"Bilo bi sjajno kada bi ovoga puta netko drugi zabio. No, sada nas očekuje drugačija priča," kazao je Ćorluka koji ne smatra kako je Hrvatska u prednosti što je već okusila dodatne kvalifikacije."Neće to biti neka važnija prednost. Očekuje nas iznimno motiviran protivnik," smatra branič moskovskog Lokomotiva.

Najveće iznenađenje na popisu kandidata za oglede protiv Islanda je svakako Danijel Pranjić."I ja sam bio iznenađen, već sam zaključio priču oko reprezentacije," kazao je sa smiješkom.

Pranjić je pozvan umjesto Ivana Strinića, no još uvijek je upitno hoće li zaigrati na njegovoj poziciji ili ga Kovač vidi u veznoj liniji.

"Meni je svejedno, spreman sam igrati na obje pozicije. Vidjet ćemo što je odlučio izbornik. Sretan sam što sam ponovo ovdje."

Prema posljednjoj prognozi hrvatsku vrstu na Islandu ipak neće dočekati polarno vrijeme, već se najavljuje kiša. Međutim, naši su igrači ionako samo odmahivali rukom na spomen vremenskih uvjeta."Kako će biti nama bit će i njima. Mi smo profesionalci i naviknuti smo igrati po svakakvim uvjetima. Vrijeme ipak neće biti presudno," dodao je Pranjić.

Utakmica između Islanda i Hrvatske na rasporedu je u petak u 20 sati po hrvatskom vremenu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter