Vatreni nastup The Pharcydea i Pharoahe Moncha

The Pharcyde - energičan hip hop iz Los Angelesa
The Pharcyde - energičan hip hop iz Los Angelesa

Subotnju večer na glavnoj pozornici obilježili su vatreni nastupi alternativnih hip hop autora - sastava The Pharcyde iz Los Angelesa te repera Pharoahe Moncha, čija je izvedba hita "Simon Says" u glazbenom vrhuncu večeri rasplesala tisuće poklonika.

Kao iznenađenje, jednu je pjesmu s Monchom otpjevao i udarni izvođač Outlooka Mos Def. Pravi party uslijedio je nakon što ih je na sceni zamijenio poznati britanski drum'n'bass autor Andy C.

Dok se temperatura na glavnoj pozornici još nije povisila, prije spomenutih izvođača bilo je ugodno poslušati mirniji, ambijentalni dubstep/dub/soul/jazz sastav iz Leedsa Submotion Orchestra, predvođen suptilnim glasom pjevačice Ruby Wood.

Energično je bilo na novoj, atraktivnoj pozornici "The Clearing" s oko tisuću natiskanih ljudi. Nakon Kahna dobar su groove zadržali i poznati dubstep duo Digital Mystikz, čija se pjesma "Anti War Dub" pojavila 2007. u filmskom hitu "Children of Men", s Cliveom Owenom u glavnoj ulozi.

Kad smo kod dubstepa na najmanjoj 'House od Dub' pozornici dobro su zvučali švedski duo L-Wiz. Dvorište, pak, tvrđave Punta Christo cijele je subotnje noći bilo rezervirano za domaće DJ-eve. Svjedočili smo vrlo sugestivnom nastupu ekipe iz zagrebačkog kolektiva Trip to Zion.

Večeras bi, ali kao DJ, trebao nastupiti Bonobo, renomirani glazbenik koji će u srijedu u pulskoj Areni, s brojnim pratećim orkestrom i novim hvaljenim albumom "North Borders", otvoriti drugo izdanje Dimensions festivala, zajedno sa sastavima Mount Kimbie, Portico Quartet i Andrew Ashong. (Z. ANGELESKI; snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter