"Vatrena srca" prikupila 500.000 kn za djecu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Humanitarna zaklada "Vatreno srce", osnovana na inicijativu hrvatske nogometne reprezentacije, djeluje od 2010. godine s ciljem pomaganja djeci. Na velikoj humanitarnoj večeri održanoj u nedjelju u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade u Zagrebu prikupila je 500.000 kuna.

Na donatorskoj večeri organizirana je i aukcija dresova hrvatskog reprezentativaca Nike Kranjčara i najboljeg igrača svijeta, Argentinca Lea Messija, koji su potpisali igrači Barcelone. 

Dolaskom na ovu večeru rad Zaklade podržao je i predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović.

U Zakladi uz nacionalnu momčad sudjeluje i čitav stručni stožer te liječnici nogometne reprezentacije. Dosad je uručeno više od 50 donacija u iznosu većem od 1,2 milijuna kuna. Većina donacija namijenjena je za potrebe liječenja najmlađih, a podržava se i rad brojnih udruga, među kojima su i Anđeli, DELFIN, Hrabra djeca, Poljski cvijet, Udruga slijepih Istarske županije, Udruga za Downov sindrom te Udruga za osmijeh mladih. Uz ostale individualne donacije, pomoć su primila i dva kluba, Atletski klub osoba s invaliditetom te Klub roditelja djece s teškim invaliditetom Novi dan. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter