Vatikanski vrtovi ponovno otvoreni za turiste

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vatikanski vrtovi, dugogodišnja oaza zelenila u srcu Rima, uskoro ce, nakon niza godina, ponovno biti otvorena i za turiste, koji ce ih moci posjetiti u otvorenim turistickim autobusima.

Turisti ce u žutome minibusu na plin (kako bi se što manje zagadivao okoliš) moci obici Vatikanske vrtove koji zauzimaju trecinu od ukupno 44 hektara na kojima se prostire Vatikan.

Kardinal Giovanni Lajolo, predsjednik Pontifikalne komisije za Grad Državu Vatikan, izrazio je zadovoljstvo zbog nastavka tradicije turistickih posjeta Vatikanskim vrtovima, kojima su turisti svojedobno mogli prošetati.

U Vatikanskim vrtovima nalaze sjedište Kongregacije za doktrinu vjere, hostel sv. Marte u kojemu borave kardinali za konklava, a turisti i hodocasnici ondje ce moci vidjeti i brojne fontane, heliodrom i željeznicki kolodvor. Takoder ce uživati u brojnim mjestima posvecenima Djevici Mariji, koji su znak duboke marijanske odanosti svih Papa.

Jednosatna vožnja Vatikanskim vrtovima bit ce prilika da posjetitelji prodube saznanja o povijesti Vatikana na talijanskom, engleskom, francuskom, španjolskom i njemackom jeziku. Odrasli ce to platiti 15 eura, tinejdžeri 11, a djeca ce ulaziti besplatno.


Podijeli: Facebook Twiter