Vaterpolo: Jug CO 11. put prvak Hrvatske

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U četvrtoj finalnoj utakmici za naslov vaterpolskog prvaka dubrovački Jug CO je sa 9:7 (2:1, 3:1, 1:3, 3:2) pobijedio riječko Primorje EB i time 11. put osvojilo naslov prvaka Hrvatske. Susret je odigran u bazenu u Gružu, a sudili su pred 2.500 gledatelja Borrell (Španjolska) i Bender (Njemačka).

U susretu dvije ponajbolje vaterpolske momčadi svijeta nijanse su odlučivale o pobjedniku. Ustvari, presudio je jedan nepromišljeni potez mađarskog reprezentativca Daniela Varge koji je nakon što je isključen izbacio loptu i zbog toga je dosuđen peterac za Jug kojeg je minutu prije kraja realizirao Nikola Janović i postavio konačni rezultat utakmice. Jug je imao više raspoloženih igrača, a briljirao je mladi reprezentativni vratar Marko Bijač s devet obrana od kojih su neke u prvom poluvremenu dok se "lomio" rezultat bile ključne.

Unatoč porazu u Gružu igrači mladog trenera Ivana Asića nemaju razloga za nezadovoljstvo ovom sezonom u kojoj su osvojili Kup i Jadransku ligu, a u finalu obiju natjecanja su pobjeđivali Jug CO. Igrači Juga CO imaju prigodu tituli prvaka Hrvatske pridodati i naslov najbolje vaterpolske momčadi na Starom kontinentu jer će 31. svibnja i 1. lipnja u Beogradu nastupiti na Final Fouru Lige prvaka. (Hina)

Jug - Primorje EB 9:7

JUG CO: Bijač, Vranješ, Bošković 2, Janović 2 (1), Joković 2, Azavedo, Marković, Bušlje 2, Karač, Dobud, Ivović 1, Macan, Nižić, Pavlović.

PRIMORJE EB: Vićan, Obradović, Paškvalin, Krapić, Denes Varga 2, Sukno 3, Muslim 1, Jelača, Daniel Varga 1, Barač, Šetka, Garcia, Križanec, Buljubašić.

Peterci: Jug CO 1 (1), Primorje EB -. Realizacija igrača više: Jug CO 7 (6), Primorje EB 9 (5).


Podijeli: Facebook Twiter