Vaterpolo: Hrvatska - Mađarska 7:8

Sandro Sukno postigao je 2 pogotka (N. Dugi/CROPIX)
Sandro Sukno postigao je 2 pogotka (N. Dugi/CROPIX)

Hrvatska vaterpolska reprezentacija niti u svom drugom nastupu u skupini B Svjetske lige nije uspjela ostvariti pobjedu, izgubila je u Šibeniku od aktualnog svjetskog prvaka Mađarske sa 7:8 (3:1, 0:1, 1:1, 2:3; 1:2) nakon peteraca.

Hrvatska je vodila gotovo čitavim tijekom susreta, ali Denes Varga je golom šest sekundi prije kraja Mađarskoj donio poravnanje, a gosti su potom bili uspješniji i u izvođenju peteraca. Po dva gola za Hrvatsku postigli su Sandro Sukno i Paulo Obradović, dok su po jedan pogodak dodali Andro Bušlje i Nikša Dobud. Denes Varga i Vamos postigli su po dva gola za Mađarsku, a jednoga su dodali Madaras i Harai.

Ovim porazom Hrvatska je praktički izgubila sve izglede za odlazak na završnicu Svjetske lige koja će se u srpnju igrati u Dubaiju. Do kraja natjeanja u skupini svaka će reprezentacija odigrati još po dva susreta, a trenutačno vodeća Mađarska ima pet bodova, Hrvatska i Grčka imaju po dva, a nastup na završnici izborit će samo pobjednik skupine. Hrvatska će sljedeći nastup u Svjetskoj ligi imati 11. ožujka u Grčkoj, a u posljednjem će kolu početkom travnja gostovati u Mađarskoj. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter