Vaterpolisti pocinju pripreme za London

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska vaterpolska reprezentacija pocela se danas okupljati u Zagrebu uoci odlaska u Dubrovnik, gdje u ponedjeljak pocinju posljednje pripreme za nastup na Olimpijskim igrama u Londonu.

- Veliki sam optimist i nemam što kriti. Želimo postici rezultat koji zaslužujemo po kvaliteti, kazao je izbornik hrvatske vrste Ratko Rudic, napomenuvši da je naša skupina na Igrama u kojoj se nalaze Italija, Grcka, Australija, Španjolska i Kazahstan samo na papiru nešto lakša.

- Kljuc ce biti cetvrtfinalna utakmica, a nama je zapravo lakše igrati protiv jakih reprezentacija, nego protiv onih koje su na papiru nešto lošije. Možda je to stvar psihološke pripreme i na tome cemo posebno raditi, naglasio je Rudic. Hrvatski izbornik je istaknuo da ce naša ekipa imati cast da u susretu protiv Grcke otvori olimpijski turnir u Londonu.

Dopredsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza Perica Bukic optimist je glede nastupa naše vrste, ne samo na Igrama, vec i na završnom turniru Svjetske lige od 12. do 17. lipnja u Kazahstanu.

- Naš cilj je nastup na Igrama, ali cemo nastojati maksimalno iskoristiti i nastup na Svjetskoj ligi jer to natjecanje nismo osvojili, kazao je Bukic te napomenuo da HVS cini maksimalne napore da bi uz pomoc HOO-a osigurao vaterpolskoj reprezentaciji optimalne uvjete za pripreme i nastupe.

Na konferenciji za novinare u novom prostoru HVS-a na Savi govorio je i mladi reprezentativac rijeckog Primorja EB Ivan Buljubašic, koji je rekao da se nada da ce vaterpolisti ovoga ljeta popraviti dojam s posljednjeg europskog prvenstva.

- Za mene bi svaka medalja bila veliki uspjeh jer su ovo moje prve Olimpijske igre, a olimpijska medalja je kruna svakog sportaša, kazao je Buljubašic. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter