Vaso je najpošteniji covjek na svijetu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što smo objavili tekst o uhicenju pulskog poduzetnika Vase Vulina u Trstu, gdje ga se tereti za pronevjeru pet milijuna eura, u našu redakciju je stiglo više telefonskih poziva njegovih bivših i sadašnjih zaposlenika iz Pule, Rijeke i Banja Luke.

Jedan je stigao i od osobe prezimena Fazlovic, koja se predstavila kao zamjenik Vase Vulina i zatražila da ga posjetimo u Villi Vulin. Oko 14.30 sati stigli smo pred vilu te na parkiralištu na kojem je bila podignuta rampa parkirali automobil.

"Znaci, ocekuju nas", pomislila sam i odmah po izlasku iz automobila primijetila otvorena vrata na zgradi, dok je kapija bila zatvorena. S njezine druge strane nalazila su se tri muškarca, od kojih je jedan zazvao: "Fazlo!" Nakon što se jedna osoba - najvjerojatnije Fazlo - pojavio na vratima kuce te spustio stepenicama, otvorili su nam vrata te smo zakoracili u dvorište. Fazlovic nam je odmah zabranio da fotografiramo kucu i rekao da je i ranije "zbog toga imao problema s Vasom".

- Možete slikati travu, grmlje i drvece okolo, ali kucu ne. Ja stanujem u njoj, rekao je Fazlovic.

- Je li ovo kuca Vase Vulina, pitam, a Fazlovic odgovori: "Je."

- Onda cemo je slikati kad god pišemo o Vasi Vulinu i vi nam to ne možete zabraniti. A i tih slika imamo u arhivi koliko hocete, ne dam se smesti.

- Zašto ste pisali o njemu? Ništa nije istina. Znam ja, to vas je netko tko njemu želi zlo nazvao i sve vam rekao. On je sve radnike platio. Ja sam njegov radnik. Sada vas je zvao i onaj iz Rijeke i on vam je to isto rekao, progovorio je muškarac stojeci fotoreporteru i meni s lijeve strane, dok mi je Fazlovic bio nasuprot, a druga dva muškarca s desne strane.

- Je, zvao me jedan covjek iz Rijeke i rekla sam mu da mi pošalje e-mail, odgovorila sam Fazlovicu.

- Odakle vam informacije, jeste li sve provjerili, upita muškarac s crnim naocalama s moje desne strane.

- Zašto vi pišete o tome kada je o tome pisalo u Italiji, pita onaj prvi. Unakrsno ispitivanje potrajalo je minutu, dvije, a i poslije se ponovilo više puta. Jednostavno sam odgovorila: "Ono je Italija, a ovo Hrvatska." Još uvijek sam se nadala da ce razgovor postati smireniji, da ce nas pozvati da sjednemo. Ali, to se nije dogodilo. Onako s nogu nastavili smo razgovarati u napetoj atmosferi pa sam zapitala što je neistina u tekstu. Jedan od muškaraca je odgovorio: "Prvo Vaso nema 56, vec 65 godina i nema BMW."

- A Mercedes, pitam, ima li Mercedes? Je li mu oduzet?

- Jest, odgovara druga strana.

- Jesu li mu firme u stecaju?

- Jesu, ali ima drugu, kaže.

- Je li u pritvoru, nastavljam s pitanjem.

- Kucnom pritvoru, a ne pritvoru, odvracaju mi.

Jedan od njih dodaje da Vaso nije bježao, niti ga je financijska policija uhitila, vec se sam predao. Kazao je i da ništa nije istina, da je to njemu konkurencija smjestila i da ce sve ubrzo izaci na vidjelo.

- Vaso je najpošteniji covjek na svijetu, dometnuo je jedan.

Nakon još nekoliko izmijenjenih rijeci rekla sam da cu rado razgovarati s Vasom Vulinom kada dode. Villu Vulin, u kojoj Fazlovic, kako nam je sam rekao, stanuje i zalijeva cvijece, napustili smo s uzdahom olakšanja. (Silva BODLAJ IVAŠIC)


Podijeli: Facebook Twiter