Varivo od pšenice i tikvica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Neobican spoj sastojaka izvrsno se spaja, a bogatstvo okusa ovo varivo cini vrlo primamljivim.

Pšenica je bogata bjelancevinama, a takoder sadrži i brojne minerale i vitamine. Njezin manjak okusa nadoknadit ce sir, vino i cešnjak.

Sastojci:
320 g pšenice, 2 tikvice, 8 listica metvice, pola crvenog luka, 2 cešnja cešnjaka, 50 g struganog ovcjeg sira, 100 g maslinovog ulja, 1 caša bijelog vina, pola litre juhe od mesa, sol, papar u zrnu.

Priprema:
Pšenicu dan prije namocite i ostavite da odstoji preko noci. Ocistite i usitnite luk i cešnjak i lagano ih popržite na ulju, dodajte tikvice isjecene na tanke kolutove i sve zalijte bijelim vinom.

Kad jedan dio vina ispari, ulijte juhu te prethodno opranu pšenicu, pa kuhajte na laganoj vatri dok se varivo ne zgusne. Kad je varivo skuhano dodajte sir i svježe samljeveni papar.


Podijeli: Facebook Twiter