Vario pa izazvao požar

Ilustracija (S. MILJEVIĆ)
Ilustracija (S. MILJEVIĆ)

Zbog sumnje da je prilikom zavarivanja prouzročio iskrenje, a potom i požar suhe trave u Petroviji, policija će zbog kaznenog djela dovođenja u opasnost ljudi i imovine općeopasnom radnjom podnijeti kaznenu prijavu protiv 35-godišnjaka iz Zagreba.    

Kriminalističkim istraživanjem umaška je policija utvrdila da je 35-godišnjak u utorak poslije podne obavljao radove zavarivanja na golubinjaku koji se nalazi na parceli 41-godišnjeg muškarca iz Zagreba. Tijekom zavarivanja 35-godišnjak je prouzročio iskrenje i na taj način prouzročio požar suhe trave. Plamen se ubrzo proširio i zapalio više bala sijena na susjednoj parceli čime je 35-godišnjak s područja Umaga oštećen za oko 6 tisuća kuna.

Požar se proširio preko ceste, a vatra je zahvatila i nekoliko maslina u vlasništvu 71-godišnjaka s umaškog područja, čime mu je prouzročena šteta od oko 7 tisuća kuna. Djelatnici JVP Umag požar su u potpunosti ugasili oko 18 sati, a od 16.07 do 17.45 sati državna cesta D300 bila je zatvorena za promet. (M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter