Vargarola: Donirano preko 130 kg ulova

Pobjednički udičari Ile Karanfilov i Ivica Rijavec
Pobjednički udičari Ile Karanfilov i Ivica Rijavec

Na području pulskog akvatorija u nedjelju je održan 9. Vargarola Cup u udičarenju s barke i podvodnom ribolovu. Natjecanje, koje se održalo u povodu 65. obljetnice tragedije na kupalištu Vargarola, pa se delegacija Sportsko-ribolovnog društva Vargarola bacanjem vijenca u more na mjestu tragedije prisjetila žrtava koje su izgubile živote u eksploziji podvodnih mina.

U 8 sati barkarioli su odveli čak 72 udičara, raspoređena u 36 ekipa, te tri ekipe podvodnih ribolovaca izvan lukobrana, gdje su sve do 13 sati iz podmorja na barke vadili mnoštvo ribe, pretežito ribona. Slab odaziv podvodnih ribolovaca razlog je da se na vaganju nisu našli kapitalci, ali svejedno, ulovljeno je gotovo 130 kilograma ribe koju je SRD Vargarola, zahvaljujući glavnom sponzoru natjecanja Zdenku Koštromanu, donirao Crvenog križu za pulski azil za beskućnike. Natjecanje i vaganje ulova prošlo je uz mnoštvo pozitivne energije na Vargaroli, gdje je primarno bilo druženje.

Najuspješniji par udičarenja s barke bili su Ile Karanfilov i Ivica Rijavec s preko 11 kilograma ulovljene ribe. Na drugo mjesto su se plasirali Mauricio Pulić i Boris Damijenić s tek 65 grama lakšim ulovom, dok je treće mjesto pripalo Goranu Radosavljeniću i Lucianu Scomersichu s ulovljenih 8.750 kilograma ribe. Najveću ribu, pak, ulovio je par Morio Ačimović i Ivica Lončarić, a njihov primjerak bio je težak 0,52 kilograma.

U konkurenciji podvodnih ribolovaca najviše ribe na obalu su donijeli Goran Cvitići i Sanjin Štemberger s ulovom od 3,645 kilograma, dok je drugoplasirani par, Radovan Simić i Marko Vujčić, ulovio najvećeg cipla, teškog 0,59 kilograma.

Najuspješniji na devetom natjecanju nagrađeni su medaljama i prigodnim nagradama, a ribiči i ronioci nastavili su druženje za bogatim stolovima. (Napisao i snimio G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter