Varga: Prvi potez bit će mi okupljanje novih timova

Siniša Varga (arhiva GI)
Siniša Varga (arhiva GI)

Nakon što je u Saboru potvrđen za novog ministra zdravlja, Siniša Varga neizravno je najavio da će mu prvi ministarski potez biti kadrovske promjene u Ministarstvu i HZZO-u.

"Prvo i osnovno je novi tim u Ministarstvu zdravlja i novi tim u HZZO-u, nakon čega će se uspostaviti sinergija između te dvije institucije, da se jednom za svagda provedu određeni projekti koji tište hrvatske građane, a to su prvenstveno liste čekanja, stabilno funkcioniranje i financiranje zdravstvenog sustava. To sve hoćemo riješiti do kraja ove godine", rekao je Varga novinarima u Saboru.

Bivšem ministru Rajku Ostojiću zahvalio je na "odlično napravljenom analitičkom dijelu". "Sve pripremne radnje su napravljene, sad u drugom poluvremenu ove utakmice zabijemo tri gola i dobijemo tri boda, isto kao Hrvatska reprezentacija večeras", dodao je.

Naglasio je da se masterplan bolnica koji je izradio Ostojić trenutno analizira. "Provodi se analiza, kako bi se točno vidjelo je li masterplan u skladu s nekoliko drugih projekata, prvenstveno s ljudskim resursima, koji su napravljeni tako da imamo više stvari koje se odvijaju istovremeno, ali i s kolektivnim pregovorima sa sindikatima. To je sve jako vezano sa skraćivanjem liste čekanja i dobivanjem kvalitetne i dostupne zdravstvene zaštite za naše građane", rekao je Varga, koji je uvjeren da je za sve to dovoljno godinu dana.

Potvrdio je i da će se HZZO izdvojiti iz državne riznice. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter