Varga ne odlazi iz HZZO-a, Ostojić bez komentara

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iz Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) demantirali su danas medijske špekulacije po kojima njihov ravnatelj Siniša Varga prijeti ostavkom u iduća dva tjedna, ako ministar zdravlja Rajko Ostojić ne započne s izmjenama paketa zakona kojima će omogućiti izdvajanje HZZO-a iz državne riznice, dok sam Ostojić nije htio komentirati te tvrdnje.

"Ravnatelj HZZO-a Siniša Varga ostaje na čelu HZZO-a i u tome ima punu podršku Vlade koja ga je imenovala na poziciju ravnatelja, stoga je netočna informacija koju je danas objavio jedan dnevni list da će ravnatelj Varga ponuditi ostavku u idućih 15 dana", doznaje se u HZZO-u.

Jutarnji list objavio je u današnjem broju da će Varga u idućih 15 dana ponuditi ostavku na svoju funkciju i time zapravo prisiliti Ostojića da napokon počne s izmjenama nekoliko zakona bez kojih nije moguće izdvajanje HZZO-a iz sustava državne riznice, što je predviđeno za početak srpnja.

U HZZO-u najavu Vargine ostavke tumače približavanjem datuma izdvajanja HZZO-a iz riznice, zbog čega se javljaju "oni kojima ne odgovara promjena koja bi trebala donijeti detaljno uređenje zdravstvenog sustava".

Smatramo da se približavanjem roka 1. srpnja, koji je najavljen kao datum izlaska HZZO-a iz sustava državne riznice, javljaju svi oni kojima taj izlazak ne odgovara jer to znači "kraj lova u mutnom", poručuju iz HZZO-a dodajući kako novinarka koja je pisala tekst nije razgovarala s Vargom.

Nakon izlaska HZZO-a iz riznice očekujemo konačno ostvarenje transparentnog, pravednog i financijski održivog zdravstvenog sustava, što će biti u interesu svih građana Hrvatske, ističe HZZO.

Ministar zdravlja Rajko Ostojić danas nije bio dostupan, a iz njegovog su kabineta poručili da se neće očitovati niti komentirati tekst o najavi Vargine ostavke.(Hina)  
 


Podijeli: Facebook Twiter