Varga kažnjen s 20.000 kuna zbog sukoba interesa

Ministar Siniša Varga (N. LAZAREVIĆ)
Ministar Siniša Varga (N. LAZAREVIĆ)

Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa s 20.000 kuna kaznilo je u četvrtak ministra zdravlja Sinišu Vargu zbog odluke o pokroviteljstvu nad kongresom »Renesansa primarne zdravstvene zaštite« u organizaciji udruge Centar izvrsnosti medicinskih struka, čiji je bio osnivač i član.

U vezi Varginog traženja mišljenja od Povjerenstva može li kao fizička osoba sudjelovati u javnom pozivu za dobivanje sredstava za kupnju hibridnog električnog vozila, Povjerenstvo je utvrdilo da je Varga zakasnio s time, jer je u međuvremenu uzeo sredstva temeljem javnog poziva. Zaključilo je da je Varga kao javni dužnosnik zbog ograničenih sredstava na tom natječaju trebao prepustiti građanima da sudjeluju u javnom pozivu.

Povjerenstvo je na sjednici također pokrenulo postupak kojim će utvrditi je li Varga bio u sukobu interesa kada je, nakon odlaska iz KB-a Dubrava, gdje je bio zaposlen, na dužnost direktora HZZO-a 2012., od bolnice nastavio primati stalni mjesečni honorar za edukaciju specijaliste stomatološke protetike u Klinici za kirurgiju lica, čeljusti i usta, koji ga je trebao zamijeniti na dotadašnjem radnom mjestu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter