Varalice Istranima nude lijecnicke usluge

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvije oštecene starije osobe prijavile su istarskoj policiji da im je na vrata stana došla nepoznata muška osoba koja se predstavila kao predstavnik poduzeca Moj doktor iz Zagreba te im ponudila da im za kaparu od tisucu kuna i mjesecnu pretplatu od 250 kuna na kucnu adresu dolazi lijecnik. Takoder da ce na poklon dobiti masažer nakon uplate kapare i prve mjesecne rate. Ošteceni su uplatili navedene svote no predstavnici se nakon toga više nisu odazivali na kontaktne brojeve telefona.

Istarska policija je tijekon studenog i prosinca prošle godine evidentirala osam slucajeva prevare i to pretežno osoba starije dobi na nacin da su im muške ili ženske osobe lažno se predstavljajuci nudili i prodavali razne medicinske usluge, masažere, lonce, deke za odredeni novcani iznos i potpisivanje ugovora, uz obecanje da ce robu isporuciti nakon prve uplate na racun. Lažne predstavnike je naknadno nemoguce dobiti na kontakt telefon.

Policija upozorava gradane na pojavne oblike prijevara koje se u posljednje vrijeme dogadaju na istarskom podrucju te upucuje na iznimni oprez prilikom stupanja u kontakt s nepoznatim predstavnicima raznih tvrtki. Od takve osobe treba prvenstveno tražiti službenu iskaznicu, a u slucaju sumnje odmah nazovite tvrtku koju zastupa radi provjere.

Ujedno policija poziva gradane da ne nasjedaju na slicne ponude vec da odmah o svemu obavijeste policiju na telefonski broj 192.


Podijeli: Facebook Twiter