Vanzemaljac u laviranom tušu

Tea Jurišić aktivna u slikarstvu, crtežu, stripu, grafici i fotografiji
Tea Jurišić aktivna u slikarstvu, crtežu, stripu, grafici i fotografiji

Izložba Tee Jurišić "Pao s Marsa", serija crteža i stripova različitih formata i izvedena u tehnici laviranog tuša na 300-gramskom akvarel papiru, otvara se večeras u 20.30 sati u galeriji HUIU-a u Zagrebačkoj 27 u Puli.

- Sveprisutni lik čovjekolikog vanzemaljca počela sam uvrštavati u svoje radove nakon prilično neobičnog sna, s njim kao glavnim protagonistom. Od tog trenutka, vanzemaljac je stalni gost, kako u radu, tako i u svakodnevnom razgovoru, često s humorističnim prizvukom, kaže autorica.

Od nekoliko početnih skica, neplanirano je nastala serija radova, koja se ubrzano količinski povećava, pogotovo nakon odgledanog "Interstellara" i spoznaje da je jedan od glavnih likova robot Tars, koji autoricu podsjeća na njeno čovjekoliko biće s one planete. Njoj snovi uvelike pomažu u definiranju ideje.

Razgovor s autoricom održat će se sutra u 9 sati na istoj lokaciji.

Tea Jurišić studentica je diplomske godine Grafike na Akademiji likovni umjetnosti u Zagrebu. Rođena u Münchenu, Njemačkoj, trenutno živi na relaciji Zagreb - Brela. Nakon završetka Škole likovnih umjetnosti u Splitu, nastavila je 2010. školovanje na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Aktivna u slikarstvu, crtežu, stripu, grafici i fotografiji, najčešće se izražava kroz ilustraciju. Radovi su joj objavljeni u Komikazama, Frrresh magazinu, Booooooom.com i ostalima. Kraj prošle godine provela je u belgijskom Lanakenu na rezidenciji Glo Art. Dosad je imala jednu samostalnu i desetak skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter