Vanna razgalila publiku u Umagu


Ovog je vikenda u Umagu započelo još jedno izdanje Umagičnih blagdana. Božićnom ugođaju grada doprinijela je prigodna glazba, rasvjeta sa brojnim lampicama, blagdanski ukrasi, ali i Božićni sajam.

Već su u petak na Božićni sajam pohrlili brojni Umažani ne bi li razgledali što sve nude ovogodišnji izlagači. Bajkovite kućice sajma prepune su delicija poput božićnih kolača i slastica, marmelada, fritula, palačinki i vafla, ali i raznih toplih sendviča, kobasica, pršuta, sira i punjenih tjestenina. Tu je i neizostavno kuhano vino, tople limunade, punč, kokteli. Topli božićni napitci se od danas mogu kušati u originalnim šalicama s logotipom Umagičnih blagdana koje su ujedno i na prodaju. Štandovi na Božićnom sajmu tako do 26. prosinca postaju mjesto susreta i prijateljskog druženja, uz pregršt zanimljivih događanja za sve uzraste. Na Božićnom sajmu posjetitelji također mogu kupiti i razne originalne rukotvorine, ali i posjetiti jaslice koje su izradili umaški umirovljenici.

U subotu je u jutarnjim satima uslijedila mala Božićna radionica društva ''Naša djeca'', koja se održala u Umagičnoj dvorani Učilišta. Mališani su zajedno sa roditeljima u sklopu radionice izrađivali lutke i scenografiju, ali i uživali u lutkarskim predstavama ''Legenda o Sv. Pelegrinu'' i ''Božićna crvenkapica''. Istovremeno su pred mnogobrojnom publikom na sunčanom Umagičnom trgu nastupile  plesne skupine Zajednice Talijana, zumba i break dance.

Program se nastavio i u večernjim satima kada je u prepunoj dvorani odigrana predstava ''Madagaskar'' udruge Gaia, koja je ujedno bila i otvorenje ovogodišnjih  Umagičnih blagdana. Nakon predstave se na Umagičnom trgu održao koncert pop pjevačice Ivane Vrdoljak – Vanne i njezinog benda, koji je privukao mnoštvo posjetitelja svih generacija i priuštio im  nezaboravnu glazbenu večer. Vanna je svojim čarobnim glasom razgalila publiku, pjevalo se i plesalo uz brojne hitove, a unatoč veoma niskim temperaturama pjevačica je uspjela podignuti atmosferu do usijanja.

Nedjeljno je jutro pak bilo rezerviralo za mališane koji su u Umagičnoj dvorani mogli pogledati crtić ''Mali princ''. Program se nastavlja u večernjim satima nastupom baletne škole ''Carlotta Grisi'' s prvacima zagrebačkog HNK-a Nataliom Horsnell i Andreom Schifano, koji će izvesti balet Grand Pas Paquita čuvenog Ludwiga Minkusa. Nakon baleta na Umagičnom trgu nastupaju zborovi Cantorum iz Rijeke i Corona iz Umaga.

U ponedjeljak Tara i & Timetravelers

U sklopu Umagičnih blagdana u ponedjeljak će se s početkom u 18 sati u kino dvorani održati priredba osnovne glazbene škole Marije i Line, nakon čega će u 19 sati na Umagičnom trgu publiku zabaviti Tara & Timetravelers. (Tea GRGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter