Vanna na humanitarnom koncertu u Puli

Vanna
Vanna

U Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula u petak 16. prosinca u 20 sati održat će se četvrti koncert "Božić u INK-u" na kojem će ovaj put nastupiti Vanna uz gošću Leu Deklevu.

Za Udrugu cerebralne paralize

Kao i uvijek koncert će biti humanitarni pa će prihod od ulaznica ići Udruzi cerebralne paralize Istarske županije za opremanje novog prostora u Rojcu.

Ulaznice su u prodaji na blagajni INK-a od 10 do 13 sati i koštaju 70 kuna za parter i 60 kuna za balkon. Kao i svake godine pokrovitelji su Grad Pula i Arenaturist, a inicijator projekta je novinar Daniel Sponza.

Do sada su u sklopu ovog koncerta nastupili Nina Badrić, Tomislav Bralić i klapa Intrade te klapa Pinguentum i Tedi Spalato uz klapu Motovun. Svi koncerti su bili odlično posjećeni U ove tri godine prikupljeno je oko 80 tisuća kuna, a novac je uplaćen Dnevnom centru za rehabilitaciju Veruda, pokojnom Dimitriju Kačini Đovaniniju i Školi za odgoj i obrazovanje, odnosno Učeničkoj zadruzi Šparooga.

Vanna je zadnji samostalni koncert u Puli imala 1999., tako da će ovo biti njen povratak u Pulu nakon 17 godina. Prije točno godinu dana, imala je svoj vjerojatno najbolji koncert u životu uz pratnju Zagrebačke filharmonije u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, a koncert je bio rasprodan više od mjesec dana unaprijed pa su organizatori na kraju bili prisiljeni napravili dodatnu tribinu na pozornici. Taj nastup je snimljen te su nedavno objavili dvostruki album, CD/DVD "Ispuni mi želju" u izdanju Croatia Recordsa čime je proslavila 25 godina glazbenog djelovanja. Na promociji albuma prošlog tjedna u Zagrebu bili su i neki vodeći ljudi Zagrebačke filharmonije koji su izrazili želju da taj repertoar s Vannom ponove sljedećeg ljeta, te su se sjetili pulske Arene u kojoj bi Vanna jako željela nastupiti.

Pripreme za novi album

- Jako se veselim koncertu u Istarskom narodnom kazalištu, dolazim sa svojim sjajnim sastavom i svirat ćemo isključivo hitove koji su obilježili moju glazbenu karijeru. Vjerujem kako će publika uživati i kako neće proći tako puno vremena do našeg sljedećeg susreta, kaže Vanna koja zadnje dvije godine promovira nove pjesme, singl po singl, a u planu je da će sljedeće godine objavi novi album koji će sačinjavati tih desetak novih pjesama. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter