Vanna i Lea Dekleva za Udrugu cerebralne paralize Istarske županije

Vanna
Vanna

Na tradicionalnom koncertu "Božić u INK" u petak u 20 sati nastupit će Vanna i Lea Dekleva, a prihod od ulaznica ići će Udruzi cerebralne paralize Istarske županije, najavljeno je u utorak na konferenciji za novinare u pulskoj Komunalnoj palači.

Lijepa i humanitarna gesta

- Ovaj koncert postaje lijepa i plemenita humanitarna tradicija. Prihodi od njega usmjeravaju se prema potrebitim a ove godine to je Udruga za cerebralnu paralizu Istarske županije, rekao je pulski gradonačelnik Boris Miletić koji je rekao da je do sada više od 80 tisuća kuna sakupljeno i usmjereno u humanitarne svrhe. Zahvalio se incijatoru projekta Danielu Sponzi na trudu, ali i županu Valteru Flegu jer se Istarska županija uključila u akciju, a tu je i Arenaturist koji kroz razne projekte participira u društvenom životu grada. Atmosfera na dosadašnjim koncertima je bila lijepa pa je Miletić pozvao sve da se odazovu, podsjetivši da je u Pulu stiglo betlehemsko svjetlo koje je simbol Božića i mira te vjeruje i da će koncert biti u takvom raspoloženju.

Župan Valter Flego kazao je da iako diljem Istre ima puno ovakvih hvalevrijednih događanja, ovaj koncert u INK-u je poseban i  prerasta u jako pozitivnu tradiciju te se svake godine jedan lijepi iznos sredstava prikupi za potrebite. Zahvalan je što se Istarska županija mogla uključiti u ovu akciju i pozvao sve da se odazovu.

Pokretač i organizator projekta Daniel Sponza podsjetio je da je ova lijepa priča počela prije četiri godine, a prepoznali su je Grad Pula, Istarska županija i Arenaturist. Napomenuo je i da su, kao svake godine, ulaznice gotovo planule, i jučer ih je bilo još 20-ak. Podsjetio je da su do sada u sklopu programa "Božić u INK" nastupili Tomislav Bralić i klapa Intrade uz klapu Pinguentum, Tedi Spalato i klapa Motovun te prošle godine Nina Badrić i sestre Husar.

Županija kupila stotinu kalendara

U ime Arenaturista novinarima se obratila direktorica marketinga i prodaje Manuela Kraljević koja je rekla da su prepoznali trud Udruge za cerebralnu paralizu Istarske županije.

- Oni se trude, oni crtaju, puno svojih ručica i svojeg znanja ulažu, skoro pa da su samoodrživi, primijetila je Kraljević.

Predsjednica Udruge za cerebralnu paralizu Lorena Lazarić Stefanović kazala je da će udruga koja ulazi u 12. godinu i broji 60-ak članova, od čega najviše djece i mladih, novac uložiti u prostor koji im je dodijelio Grad Pula. Imaju puno radionica i bave se brojnim aktivnostima te su vrlo prisutni u javnosti. Prvo su imali mali prostor od 29 kvadratnih metara, da bi im gradonačelnik dozvolio u Rojcu korištenje prostora od sto kvadrata.

- Sigurna sam da ćemo sada biti još kreativniji i moći pripremiti još više proizvoda čijom prodajom na neki način održavamo svoje projekte i samofinanciramo se, rekla je ravnateljica udruge te se zahvalila pulskom gradonačelniku, istarskom županu, Sponzi i građanima koji su kupili ulaznice. Uz to, likovna radionica je izradila stolni kalendar za 2017. godinu na temu svjetlećih divova koji će se prodavati u INK-u nakon koncerta, a Lazarić Stefanović pohvalila se da je Istarska županija već kupila sto komada. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter